AcasăMondenOlguța Berbec: 5 albume și o carieră de succes

Olguța Berbec: 5 albume și o carieră de succes

Celebra artistă de muzică populară românească Olguța Berbec și-a clădit cariera cu multă tenacitate. Plecată din Mărășești, un sat „din creierii munților” Mehedințiului, aceasta a ajuns să câștige festivaluri, să scoată 5 albume discografice, dintre care trei cu Nicolae Botgros și Lăutarii de la Chișinău și să fie una dintre cel mai bine cotate, în preferințele publicului.

Olguța Berbec. in 2005

„Îi mulțumesc lui Dumnezeu”
„Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat acest dar, pentru că, astfel, viața mea a devenit frumoasă, bună și tot ceea ce am astăzi se datorează faptului că am început să cânt” a declarat artista pentru Antena Stars. Ea nu este, însă, doar o interpretă de muzică populară, ci a ajuns, în prezent, să-și compună singură versurile, la majoritatea cântecelor și se implică și în realizarea liniilor melodice. Are un repertoriu propriu foarte vast, a imprimat 5 albume discografice până în prezent, dar cântecul care a consacrat-o, după cum spune ea, este „Azi las în urmă ce-am iubit”, lansat în anul 2012:
„Cântecul care mi-a adus succesul este „Azi las în urmă ce-am iubit.” Este un cântec de dragoste, de despărțire: „Azi las în urmă ce-am iubit/Și sufletul mi-e pustiit,/ Nu mai au rost păreri de rău/ Acela nu e drumul meu.”

„Eu-s fata cu danțu”
Ajunsă la cel de-al cincilea album în acest an, de pandemie, an care i-a oferit mai mult timp atât pentru a lucra la album cât și pentru a deveni pentru a doua oară părinte, alături de soțul său, taragotistul Remus Novac, cu care are o familie minunată alături de cele două fetițe ale lor, Olguța a pus o pecete pe viața sa, prin cântecul ce dă titlul acestui nou album. Nu mai e fetița din creierii munților, nu mai e adolescenta ce-și căuta succesul în festivaluri, ci „Fata cu danțu`”, artista reprezentativă a Mehedințiului, danțul fiind un joc specific al acestui județ, care se joacă, acum, la petreceri, în toate zonele țării. „Sunt foarte fericită că am reușit să realizez lucruri frumoase în această pandemie. Am adus pe lume un copil și am făcut un album cu maestrul Nicolae Botgros și Orchestra Lăutarii de la Chișinău. Titlul piesei „Eu-s fata cu danțu” are o semnificație aparte pentru mine. O dată că este un dans specific din Mehedinți și apoi, mergând la evenimente de unde mă întorceam epuizată și uneori supărată, soțul meu, încercând să mă îmbărbăteze, mă mângâia pe cap și-mi spunea cu glas dulce «tu ești fata cu danțu’», adică n-ai de ales, trebuie să mergi cu cântecele în continuare!” a declarat Olguța Berbec pentru Pro Tv.

Unde e Olguța?
Olguța Berbec e peste tot, trebuie doar să dai o căutare pe internet. Poți găsi aici cele 5 albume:
„Floare pe munte crescui” Marcel Parnica, dirijor
„Florile de mac poartă noroc” Aurel Blondea, dirijor
„De la Gorj în Mehedinți”, cu Nicolae Botgros și Lăurarii de la Chișinău
„Iubește inima și iartă”, cu Nicolae Botgros și Lăutarii de la Chișinău 2015
„Fata cu danțu’”, cu Nicolae Botgros și Lăutarii de la Chișinău 2021

Poți, de asemenea, să fii la curent cu toate noutățile despre Olguța Berbec, postate pe paginile sale oficiale:

YouTube: https://www.youtube.com/c/OlgutaOfficialBerbec

Facebook: https://www.facebook.com/BerbecOlguta

Instagram: https://www.instagram.com/olgutaberbecinsta