AcasăȘtiriDublu eveniment în viața artistei de muzică populară Anișoara Popescu

Dublu eveniment în viața artistei de muzică populară Anișoara Popescu

Interpreta Anișoara Popescu a revenit, de curând, pe una dintre cele mai importante scene ale muzicii populare românești, cântând folclor din Oltul ei iubit, dar a lansat și un cântec nou, plin de învățăminte.

Invitată la „Maria Tănase”
Anișoara a pășit, din nou, cu drag, pe scena Festivalului „Maria Tănase”, în acest an în calitate de invitat în recital, după ce, în 2015, a câștigat premiul I la secțiunea „Soliști vocali”. Ea povestește cu emoție aceste momente importante din viața sa:
„Bunul Dumnezeu mi-a dat curajul de a participa, în anul 2015, la acest festival („Maria Tănase”, n.n.), unde, după un lung drum de pregătire și muncă depusă, am fost leaureată a locului I. Tot Bunul Dumnezeu a făcut ca, în acest an, la cea de-a XXVI-a ediție a festivalului, să fiu prezentă, în calitate de invitat în recital, alături de alte nume sonore ale folclorului românesc. Pot spune că emoțiile retrăite pe această scenă au fost mult mai intense și mai copleșitoare decât în anul 2015.”

„Prețuiți-vă părinții!”
Dacă la multele festivaluri la care a participat și de la care a plecat cu premii importante și chiar cu trofee, Anișoara Popescu a interpretat, potrivit regulamentului, cântece din repertoriul artiștilor consacrați din zona sa folclorică, aceasta a început să-și creeze și propriul său repertoriu. Zilele trecute, ea a lansat încă un cântec propriu, „Prețuiți-vă părinții!”, având ca temă importanța părinților în viața fiecărui tânăr, în acele momente ale vieții când își caută drumul în viață. „Părinții sunt şi vor rămâne cei mai buni prieteni ai noştri, indiferent cât de mult vom greşi în faţa lor, cât de mult vom călca strâmb şi de câte ori vom uita de ei. Părinții….Pe măsură ce creştem ne dăm seama cât de mult contează prezența lor în viața noastră, a copiilor.„ a scris Anișoara Popescu pe canalul său de YouTube, acolo unde găsiți cel mai nou cântec al său.

Un text sensibil, scris de Georgiana Ion, linie melodică și orchestrație: Florin Alexandru, video: Ovidiu Achim și o interpretare de zile mari: Anișoara Popescu.

Unde o poți găsi pe Anișoara Popescu?
Facebook: https://www.facebook.com/anisoarapopescu13/
Youtube: https://youtube.com/c/AnisoaraPopescu