AcasăFolclor si tradițiiMaria Ghinea - 10 albume și o viață de cântec

Maria Ghinea – 10 albume și o viață de cântec

Îndrăgita artistă de muzică populară Maria Ghinea s-a declarat „cel mai binecuvântat om de pe Pământ”, cu publicul său aproape, căruia simte nevoia să-i mulțumească. Și, cum ar putea să fie altfel, dacă are ce și-a dorit mai mult: cântece pe sufletul omului, care i-au adus sute de mii de oameni alături, ce-i ascultă muzica. Așa a ajuns să aibă 10 albume discografice și o viață de cântec, iar Dumnezeu a binecuvântat-o și cu doi băieți pe care-i divinizează și cu un discipol, în persoana unei tinere aflate la început pe drumul muzicii, pe care o consideră ca fiind propria ei fiică.

A urcat treaptă cu treaptă
Născută în satul Casa Veche, din comuna Olanu, județul Vâlcea, Maria Ghinea a urcat cu tenacitate treptele afirmării. Cele mai importante momente ale începuturilor sale în cariera artistică au fost: anul 1986, când a ajuns să câștige premuil I la Festivalul „Maria Lătărețu” și anul 1987, când, în cadrul cunoscutului Festival „Cântarea României”, s-a clasat tot pe locul I, fiind remarcată de dirijorul și compozitorul Constantin Arvinte, cel care a descoperit-o cu adevărat.

Maria Dragomiroiu i-a fost mentor
Prima dată, Maria s-a angajat la Orchestra „Vâlceanca”, unde a evoluat alaturi de Maria Dragomiroiu, de care o leagă o frumoasă prietenie și despre care spune că i-a fost mentor: „De 34 de ani suntem prietene. Se spune că nu poți fi prieten cu un artist, dar doamna Maria Dragomiroiu a fost soră, a fost mentor, a fost omul care mi-a deschis toate ușile.” a povestit Maria Ghinea, de curând, în emisiunea lui Eugen Măruță de la Pro Tv.
Acum, Maria Ghinea poate spune că și-a împlinit menirea, este solistă a Ansamblului Profesionist Doina Oltului, a evoluat pe cele mai prestigioase scene și are sute de mii de fani care-i ascultă cântecele.

Peste 100 de cântece
Maria Ghinea are un repertoriu propriu foarte vast și diversificat ca și tematică, încununând peste 100 de cântece pe cele 10 albume discografice pe care le-a lansat până în prezent. Numai titlurile de album dacă ar fi să le citim, ne dăm seama că, în multe dintre cântecele sale, artista își povestește viața, dar, cu siguranță, s-a inspirat și din viața oamenilor din jurul său, atingând acele teme în care mulți dintre noi ne regăsim:

„La mulți ani, măi omule!”
„Mărie, dragă Mărie!”
„2 vieți dac-aș trăi”
„Dragostea de unde-ncepe”
„Inimă câte-ai pățit”
„M-a cuprins un dor de-acasă”
„Repede ani-au trecut”
„Pe pământ urme nu lasă”
„Cu greu viața m-a-ncercat”
„Mă cunosc toți de Mărie”

Mentor, la rândul său
Mulți s-au întrebat, probabil, cine e tânăra frumoasă care apare cu Maria Ghinea pe cel mai nou album al său, mai ales că pare să-i semene foarte mult. Nu, nu este fata sa, dar o consideră ca și cum acest lucru ar fi adevărat și a povestit în emisiunea lui Măruță cum s-a ajuns aici: „Eu am vrut o fată… a ieșit Alexandru… a venit Dragoș, care trebuia să se numească Diana Raisa și-am zis: „Domne, n-a venit fata!”… au venit fetele, în schimb și mi-au luat băieții, (nurorile n.n.) – a glumit Maria – și atunci am zis: „Doamne, ajută-mă să dau de-o fată!”. Fiind angajata Doinei Oltului, am colaborat foarte mulți ani cu regretatul Marin Constantin și-mi spunea: „Maria, am o fată pe care o pregătesc, frumoasă, deșteaptă, talentată, va fi un tânăr interpret pe care-l va iubi toată lumea”… și a făcut Dumnezeu să ne vedem și să o iubesc și să consider că e fata mea, este vorba despre Vasia Oprea.” Așa se face că, acum, Maria și Vasia merg de multe ori împreună în spectacole și la televiziuni și cântă duetul pe care-l au împreună pe album.

„Cad și mă ridic datorită lui”
La final, am păstrat un mesaj din partea Mariei Ghinea, transmis publicului său, în exclusivitare, prin intermediul revistei noastre:
„Sunt cel mai binecuvântat om de pe Pământ, cu publicul meu aproape. Cad, mă ridic și tot așa, doar datorită lui. Acești oameni îmi iubesc cântecul, îmi cunosc sufletul și mă bucură prin prezența pe paginile de socializare. Iubire, prețuire și respect pentru fiecare! Mulțumesc cu sufletul!”

Dacă doriți să fiți la curent cu lansarea celorlalte piese de pe album, dar și cu alte informații despre Maria Ghinea, puteți intra pe paginile sale oficiale:
Youtube: https://bit.ly/3j46mNb​​
Facebook: https://www.facebook.com/MariaGhineaN​​