DianaCârlig

Diana Cîrlig este o interpreta de muzica populară din zona Ardealului,și reprezintă subzona județului Maramureș numită Chioar. A venit pe lume, într-o zi de iarnă geroasă, 2 decembrie 1990, în comuna Copalnic-Mănăștur, a județului Maramureș intr-o familie care iubește muzica populară. Acolo a crescut inconjurata de cantecele si traditiile romanesti.

Biografie Diana Cârlig

Ursitoarele, au fost darnice cu ea și i-a pus în leagăn, dragostea de cântec pe care a simțit-o în fiecare zi a vieții mele…iar astăzi,spune ea: crede în muzică, așa cum unii oameni, cred in îngeri….
Primii pași in muzica populară i-a făcut in anii 2000 la vârsta de 10 ani in cadrul Școlii Populare de Arte ,,Liviu Borlan “ din Baia Mare fiind înscrisă la secția de canto muzică populară unde a început să-și formeze și să-și perfecționeze stilul interpretativ.
Diana a urmat și cursurile Liceului de Arta din Baia Mare la sectiunea canto popular. Calitatile vocale exceptionale si talentul nativ si-au pus amprenta asupra drumului muzical al interpretei, care pe tot parcursul liceului a participat la diverse concursuri si olimpiade muzicale, obtinand cele mai bune locuri dar si laudele si admiratia juriului.
In anul 2012 a absolvit Academia de Muzica „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca sectia pedagogie muzicala,iar apoi o absolvit și Masterul in Pedagogie muzicala in cadrul aceleași facultăți.

Cariera muzicală și evoluția artistică a Dianei Cârlig

Începând din anul 2017 a început colaborarea cu Ansablulul Național Profesionist Transilvania din Baia Mare alături de care susține spectacole în țară și peste hotare.
Pe urma, au fost participări în turnee și spectacole alături de interpreți consacrați, cu acompaniamentul unor orchestre de renume, sub bagheta unor dirijori de excepție și organizate de cunoscuți realizatori ai spectacolelor și emisiunilor de folclor din țara noastră.
Darul nativ al cantatului, dus la grad de excelenta prin munca si tenacitate,Diana il transmite publicului larg nu doar prin cantecele sale, ci si prin lectiile de canto pe care le preda tinerelor talente in cadrul Școlii populare de Arte „Liviu Borlan” Baia Mare.
Anul 2013 a adus albumul de debut al interpretei. Acesta este intitulat : „Mândră-i primăvara vieții” cu acompaniamentul și aranjamentul orchestral al maestrului dirijor Ovidiu Bartes.
Timpul a trecut, iar muzica a fost cea care i-a adus in viața dragostea, iar in anul 2016 s-a căsătorit cu Ionut Bledea interpret de muzica populară din zona Maramureșului Istoric iar in anul 2016 au lansat albumul lor in duet „Mândra me’ la dor stăpână” care s-a bucurat de succes.
In anul 2019 au lansat albumul de pricesne tot in duet iar in cadrul aceleași an a apărut și albumul lor de colinde „O venit Crăciunu’ Sfânt”.

Articole despre Diana Cârlig

Cele mai noi videoclipuri de la Diana Cârlig

Diana Cârlig pe social media

94,400AbonațiAbonați-vă

Premiile Dianei Cârlig

Începând din 2005 a participat la festivaluri de folclor, prima aparitie importantă fiind pe scena Tezaurului Folcloric in cadrul Concursului Mostenitorii a cărui realizator a fost regretata Mărioara Murarescu…unde a obținut premiul cel mare.
Apoi a mai urmat participarea la alte festivaluri-concurs de muzica populară unde a obținut premii de frunte:

  • Premiul II- Festivalul –Concurs Național al cântecului popular “Strugurele de aur”, Jidvei
  • Trofeul: ,,Eu-s mi-s mândra-n sat la mine “ București
  • Premiul II- Concursul Național de muzică populară pentru tineri interpreți “Flori în Țara Barsei” Brașov
  • Marele Premiu- Festivallul ,,Ion Petreuș” Maramureș
  • Premiul I – Festivalul Concurs,,Alina-te dor ,Alina,, Cicârlău
  • Marele Premiu,, Festivalul Concurs ,,Floare Mandra de pe Iza,, Șieu Maramureș