AcasăMondenUltima dorința a lui Aurelian Preda, neîmplinită

Ultima dorința a lui Aurelian Preda, neîmplinită

Este vorba despre publicarea cărții scrise de el: «Aurelian Preda cu bucuriile, cu iubirile, cu suferinţele şi cu tainele sale». El a murit pe 27 septembrie 2016 și a lăsat cu limbă de moarte ca acel manuscris să fie publicat la trei ani în urmă. Probabil vestea că acesta va zdruncina imaginea unor artiști de muzică populară, a făcut ca acea carte să nu mai apară.

Unde e manuscrisul?
După ce, anul trecut, s-a făcut multă vâlvă în presă, scriindu-se, încă din primăvară, că în septembrie cartea lui Aurelian Preda va apărea, s-a făcut liniște. A venit ziua ce mare, 27 septembrie 2019, a trecut, a mai trecut un an de atunci și… nimic. În ultimul interviu acordat revistei Taifasuri, acesta a anunțat despre cartea pe care a scris-o:
”Voi lăsa în urma mea şi o voi încredinţa pe Anamaria să publice cartea mea care se numeşte «Aurelian Preda cu bucuriile, cu iubirile, cu suferinţele şi cu tainele sale». Este o carte secretă la care lucrez şi care va fi însoţită de un film, în care oamenii vor vedea şi momente din operaţiile mele. Nu vreau să-i şochez pe cei din familie cu ce este acolo, ci va fi cunoscută, cu adevărat, povestea de viaţă a unui trecător prin această lume, care a fost Aurelian Preda. Doresc să fie publicată după moartea mea, pentru că este şi tristă şi fac foarte multe mărturisiri… (…) Atunci când voi fi băgat în pământ, aşa cum trebuie, la mănăstire, vreau ca să-i înmâneze cineva Anei tot, dacă nu va fi majoră la acel moment, inclusiv banii de tipărire. Aceasta este dorinţa mea arzătoare”. Anamaria Rosa Preda este fiica adoptivă a lui Aurelian Preda.

Cine nu vrea să apară cartea?
Cornelia Duță, producătoarea emisiunii „Destine celebre” prezentată de Aurelian Preda, a declarat în documentarul „Testament”, produs de Etno TV (despre viața și secretele lui Aurelian Preda), că manuscrisul cărții artistului conține „adevăruri șocante”: „Cora, cartea asta, care va apărea la fix trei ani după ce eu voi muri, va conține lucruri de care lumea va fi șocată.”
La rândul ei, Mariana Ionescu Căpitănescu a declarat pentru Etno TV că știe despre carte chiar de la Aurelian Preda: „O carte care va răsturna lumea muzicii populare românești. Așa mi-a spus (Aurelian Preda n.r.)”.
Se vorbește despre faptul că Aurelian Preda ar fi fost homosexual, că n-ar fi avut soție și copii, contrar declarațiilor sale, în afara fiicei adoptate – Anamaria Rosa și că dezvăluirile din manuscrisul său ar fi legate, mai mult sau mai puțin, de viața amoroasă a mai multor artiști de muzică populară din România. De altfel, despre mulți se vorbește pe la colțuri că ar avea orientări sexulale altfel decât a lăsat Dumnezeu, ca bărbatul să se împreune cu femeia.
Cu siguranță mulți oameni ar vrea să cunoască mărturiile artistului, după ce subiectul legat de viața sa și a celor din cercurile în care se învârtea a fost atât de mediatizat, informațiile fiind contradictorii, dar unde este manuscrisul și de ce nu apare cartea nu se știe.

Trecut tenebros?
Există în presă informații, cum că Aurelian Preda a fost anchetat, cu mulți ani în urmă, pentru dispariția unui tână cu care a locuit și care ar fi fost partenerul lui de viață, deși l-ar fi prezentat ca fiind fratele său. Există acuzații din partea fiicei sale adoptive, Anamaria Rosa, împotriva interpretului de muzică populară Nicușor Iordan, cu care se spune că Aurelian Preda ar fi locuit mulți ani, împreună cu ea, cum că a fost partenerul tatălui său, dar că a și abuzat-o sexual, acuzații respinse vehement de Iordan.
Oare, Aurelian Preda dezvăluie, în manuscris, tot adevărul despre el și despre cei care i-a întâlnit în viața sa zbuciumată, pe care și-a pierdut-o la doar 47 de ani, după o luptă crâncenă cu cancerul și cu alte boli? Vor apărea, vreodată, mauscrisul și cartea?