AcasăInterviuriUn cântec de suflet, cu Anișoara Popescu

Un cântec de suflet, cu Anișoara Popescu

Interpreta de muzică populară Anișoara Popescu a pregătit pentru iubitorii muzicii populare un cântec nou, dedicat celui care ne sprijină să ne ridicăm, când suntem mici și ne așteaptă în prag, când suntem mari: tata. Care e povestea cântecului, dar și viitoarele proiecte ale artistei, atât în plan profesional cât și personal, aflăm în interviul care urmează, acordat, în exclusivitate, pentru cititorii noștri.

Reporter: Ai venit în fața iubitorilor de muzică populară cu un cântec nou. Există o poveste în spatele alegerii temei?
Anișoara Popescu:
Cu siguranță, există o poveste reală și foarte frumoasă, chiar dacă nu este, neapărat, una personală, ci una în care sunt convinsă că se regăsesc foarte mulți români. Spun români, pentru că noi suntem un neam iubitor de țară, de tradiții, dar mai ales de părinți, iar românii au știut, mereu, să-și prețuiască și să-și pună la loc de cinste înaintașii.

R.: Ai ales stilul tradițional pentru acest cântec. Cum percepe publicul acest stil?
A.P.:
Am ales stilul tradițional și, implicit, portul popular autentic, deoarece consider că mă reprezintă cel mai bine. Sper ca oamenii să primească acest cântec cu sufletul deschis, să lase emoția să îi învăluie și să reflecteze la ceea ce exprimă versurile acestui cântec.

R.: Cui simți nevoia să-i mulțumești pentru această nouă realizare?
A.P.:
Îi mulțumesc, în primul rând, lui Dumnezeu, pentru că mereu așează lucrurile exact așa cum noi avem nevoie și ne scoate în cale oamenii potriviți, pentru a face astfel de proiecte minunate. De asemenea, vreau să mulțumesc oamenilor ce s-au implicat, alături de mine, în realizarea acestui proiect de suflet:
Linie melodică: Cosmin Răducan
Orchestrație: Veaceslav Ștefăneț și Dorin Buldumea | Orchestra Moldovlaska
Studio | Mix&Master: Ion Condrea
Text: Alina Săndoi și Anișoara Popescu
Video: ACM Media | Ovidiu Achim
Personaje: Alexandru Ilinca și Mihai Oncan
Locație: Muzeul Satului Vâlcean

R.: Ce proiecte noi pui la cale, pe plan artistic?
A.P.:
Proiecte vor fi multe anul acesta, alături de Orchestra Moldovlaska din Chișinau, cât și alături de formația mea. Ar mai fi o altă mare surpriză muzicală, care este în lucru de ceva timp și care cred că va surprinde, sper eu într-un mod plăcut, pe mulți dintre cei care îmi urmăresc și îmi apreciază activitatea artistică, dar, pentru moment, nu pot dezvălui mai mult de atât.

R.: Dintre proiectele personale, care e cel mai important?
A.P.:
Vă pot spune cu bucurie și mult entuziasm că, anul acesta, voi păși în fața lui Dumnezeu alături de alesul inimii mele, fapt care reprezintă, pentru mine, un pas foarte important pe drumul vieții. Mai departe, Dumnezeu știe cel mai bine ce mi-a pregătit, iar mie nu îmi rămâne decât să mă rog și să primesc cu bucurie tot ceea ce El îmi oferă.

R.: Cum te pot găsi cei care doresc să fie la curent cu noutățile?
A.P.:
Cei care iubesc muzica populară și în special muzica mea, mă pot găsi pe toate rețelele de socializare, pe Facebook, YouTube, chiar și TikTok, acolo unde încerc sa fiu cât mai activă, pentru toți urmăritorii mei.
Facebook : https://www.facebook.com/anisoarapopescu13
YouTube : https://bit.ly/3tvT3Mu
TikTok : https://www.tiktok.com/@popescuanisoara13?_t=8ZjZXUw17x8&_r=1

R.: Un mesaj pentru cititorii noștri?
A.P.:
Tuturor celor ce citesc aceste rânduri și nu numai, le transmit să nu uite că folclorul și cântecul popular reprezintă identitatea noastră ca popor, să găsească în orice lucru mărunt un motiv de bucurie și să-și îndrepte atenția către rădăcinile noastre, către cântecul popular. Doamne ajută!