AcasăMondenStrănepoata Ioanei Radu și a Miei Braia le-a moștenit vocația

Strănepoata Ioanei Radu și a Miei Braia le-a moștenit vocația

O gorjeancă frumoasă și talentată calcă, la cei 16 ani ai săi, pe urmele a două legende ale muzicii românești, surorile Ioana Radu și Mia Braia, rude de sânge, ce au fost verișoare primare cu străbunica sa. Simina Popescu, căci despre ea este vorba, este singura, din familia celebrelor artiste, care cântă, fiind membru în Ansamblul Cobilița și câștigătoare a nenumărate premii locale și naționale.

De la „De-aș mai duce-o pân’ la toamnă” (Ioana Radu) și „Țărăncuță, țărăncuță” (Mia Braia), până la „Bate ceasu’” (Simina Popescu), s-a format un arc peste timp, Simina lansând, de curând, acest cântec propriu de petrecere, ca un omagiu pentru cele două artiste celebre, cărora e fericită să le fie urmașă. Ea nu se află, însă, la prima lansare, piesele scoase până acum, ca și cele ce sunt în lucru, urmând să facă parte din albumul discografic pe care îl pregătește, împreună cu Casa de Producție AV Studio Group și cu Studioul Liviu Ploae, (Texte: Aura Stoenescu, muzică și orchestrație: Marius Florea, orchestrație și studio: Liviu Ploae). Spre deosebire de „Bate ceasu’”, care este, după cum spuneam, un cântec de petrecere, celelalte piese care au fost, deja, lansate, sunt de muzică populară: „Pe Cărtior plecai la vale”; „Două păsări când se-adună” și „Zic flăcăii că-s frumoasă”.

Membru în Ansamblul „Cobilița”
Începând din anul 2020, Simina Popescu a devenit membru al Ansamblului „Cobilița”, al Centrului de Cultură și Artă Cobilița din Târgu Jiu, participând cu acesta la spectacole și festivaluri, următorul eveniment cultural la care va merge cu ansamblul fiind, în luna septembrie, la Palatul Culturii „Teodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin.

„Am o mare bucurie că sunt într-un așa frumos ansamblu, cu oameni minunați, cu colegi minunați… Vreau să aduc mulțumiri speciale doamnei Aura Stoenescu, proprietara casei de producție AV Studio Group, cu care lucrez și președinte al ansamblului, domnului Marius Florea, managerul ansamblului Cobilița și domnului Liviu Ploae, proprietarul studioului Liviu Ploae din Craiova, pentru că sunt oamenii care mi-au schimbat viața, din momentul în care mi-au oferit, la Festivalul Curtișoara, cel mai important premiu: prima mea piesă, realizată de ei special pentru mine. Iar această frumoasă colaborare continuă cu noi proiecte, pe care ni le-am pus în gând, împreună.”(Simina Popescu)

Premii obținute
Simina a câștigat multe premii, atât la concursuri și festivaluri locale cât și naționale, dar cele mai importante sunt următoarele: Marele Premiu la Festivalul ,,Emil Monția” (Arad 2021) – unde a fost invitată să susțină un recital, la sfâștitul acestei luni; Marele Premiu la Concursul Județean ,,Arta Online ” (Târgu Jiu 2020); Premiul I la ,,Festivalul Copiilor” (Timișoara 2020); Trofeul la secțiunea „Interpretare vocală”, Trofeul la secțiunea „Costum Popular Autentic” și o piesă realizată special pentru ea (de la text până la videoclip și promovare) în cadrul Festivalului Național de Etnografie și Folclor pentru Copii și Tineret Curtișoara (2019); Premiul I la Festivalul Copiilor ,,Maria Lătărețu” – (Vâlcea 2018); Premiul I la Festivalul ,,Viața Cântecului ” (București 2018), iar lista ar putea să continue…

Cântă de la 3 ani
De mic copil, Simina cânta prin casă, pe dealuri, viața ei era o scenă. La 9 ani, s-a înscris la Școala Populară de Artă din Târgu Jiu, unde a studiat timp de 6 ani, la clasa Sofiei Pleșu Munteanu, pentru care are numai cuvinte frumoase, pentru că a introdus-o în tainele muzicii și a ajutat-o să ajungă pe podiumul festivalurilor: „Vreau să-i mulțumesc doamnei Sofia Pleșu Munteanu, pentru că, de la dumneaei, am învățat tehnică vocală, respirație, tot și pentru că m-a încurajat să merg în festivaluri, de unde m-am întors, de multe ori, cu premii importante și chiar cu trofee”. În prezent, Simina Popescu este elevă la Liceul de Artă „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu, la canto popular.

Moda, sau muzica?
A doua mare pasiune a Siminei Popescu este modellingul. Participă la prezentări de modă și este fotomodel – pozează pentru fotografi profesioniști. Cu toate astea, nu vrea să facă o carieră în acest domeniu, ci în muzică: „Muzica m-a ales, iar acum îi sunt datoare! Este pasiunea mea, pe care am descoperit-o la o vârstă fragedă. În fiecare cântec pun suflet și îi mulțumesc lui Dumnezeu, pentru că mi-a dăruit talentul de a încânta inimile oamenilor. Eu, la rândul meu, muncesc pentru a-mi îndeplini visurile.” (Simina Popescu)

Dacă doriți să fiți la curent cu noutăți despre viața și activitatea Siminei Popescu, o puteți găsi pe pagina oficială de Facebook, pe canalul său de Youtube și pe Tiktok:
https://www.facebook.com/Simina-Popescu-107335404473729
https://www.youtube.com/channel/UClQyTje7Hfhpn3LKD-VlaGQ
https://vm.tiktok.com/ZMRR5vjyj/