AcasăVideoclipuri noi„Să pună nășica floarea” - un frumos cântec de nuntă, cu Anișoara...

„Să pună nășica floarea” – un frumos cântec de nuntă, cu Anișoara Popescu

Anișoara Popescu, o artistă din noua generație, laureată a unora dintre cele mai importante festivaluri de folclor din România, a lansat, zilele trecute, un frumos cântec de nuntă.

„Să pună nășica floarea”
„Să pună nășica floare” este un cântec dedicat unuia dintre cele mai importante momente ale ceremonialului de nuntă: învelitul miresei. În cântecul său, Anișoara prezintă obiceiul din străbuni, în care mireasa trebuie să sărute mâna nașei, după ce aceasta i-a pus cununa pe cap: „Miresică primenită/ Floare albă, bobocită,/ Sărută lu’ nașa mâna/ Că ți-a împletit cununa”. Sunt invocați, de asemenea, lăutarii, care, potrivit obiceiului, îi cântă miresei, precum și nuntașii, care se prind în horă.
Linia melodică și orchestrația sunt realizate de Florin Alexandru, textul de Georgiana Ion, iar videoclipul de Ovidiu Achim, cu participarea dansatorilor de la Ansamblul Maria Tănase.

Un palmares bogat
Anișoara Popescu a participat la nenumărate festivaluri-concurs de folclor, naționale și internaționale, unde a obținut rezultate deosebite, dintre care cele mai importante sunt: -Trofeul “Nicolae Sabău” Maramureș 2013 -Trofeul “Maria Lătărețu” Tg-Jiu 2015 – Premiul I la Festivalul Național de Muzică Lăutărească Veche ,,Zavaidoc” 2015 – Premiul I “Maria Tănase” Craiova 2015 – Premiul l “Drăgan Muntean” Deva 2016 – Premiul ll “Ileana Constantinescu” Drăgănești-Olt 2018 -Trofeul “Lucreția Ciobanu” Sibiu 2019 – Premiul l “Lica Militaru” Drăgănești-Olt 2019 – Premiul ll “Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării” Brăila 2019 – Premiul lll “Strugurele de Aur” Alba Iulia 2019.

Dedicată muzicii
Anișoara Popescu s-a născut în satul Corlătești din comuna Cezieni – județul Olt, unde și-a descoperit dragostea pentru muzica populară:
„Acolo, în satul meu natal Corlătești, am copilărit și, totodată, am descoperit dragostea pentru muzica populară. La vârsta de 13 ani, am pornit cu pași timizi pe drumul ce mi-a fost sortit în viață. Am urmat cursurile Colegiului Național de Arte “Dinu Lipatti” din București, apoi mi-am continuat studiile la Universitatea din Craiova, Facultatea de Litere, Specializarea Pedagogie muzicală. În prezent, sunt la master, în cadrul aceleiași facultăți, la Specializarea Artă muzicală românească contemporană.”
Dacă doriți să fiți la curent cu activitatea artistică a Anișoarei Popescu, o puteți găsi pe pagina oficială de Facebook și pe canalul său de YouTube:

Unde o poti gasi pe Anișoara Popescu
Facebook: https://www.facebook.com/anisoarapopescu13/
Youtube: https://youtube.com/c/AnisoaraPopescu