AcasăMondenNicolae Furdui-Iancu, mereu prezent pe 1 Decembrie

Nicolae Furdui-Iancu, mereu prezent pe 1 Decembrie

Unul dintre cei mai îndrăgiți soliști de muzică populară pentru cântecele patriotice pe care le cântă cu multă ardoare este Nicolae Furdui Iancu, acesta fiind nelipsit de la evenimentele prilejuite de ziua de 1 Decembrie- Ziua României. În acest an, însă, nu va mai fi la fel…

Cântecele care l-au consacrat
Cântece precum „Noi suntem români”, ”Așa-i românul”, „Doamne, ocrotește-i pe români” sunt foarte iubite, iar ziua de 1 Decembrie n-a trecut niciodată fără ele. De regulă, Nicolae Furdui Iancu făcea turul evenimentelor și al televiziunilor cu această ocazie, dar în acest an, probabil, din cauza Pandemiei de Covid 19, multe dintre organizările speciale pentru această zi nu se vor mai face, sau nu vor mai avea aceeași amploare. Mai mult, Nicolae Furdui Iancu s-a retras în munți, la casa părintească, pe care a renovat-o cu ani în urmă, transformând-o în muzeu. El a luat decizia asta pentru a se proteja de Pandemie, dar, cu siguranță, va continua să fie prezent în fața publicului, chiar și de la distanță, prin intermediul internetului.

Tudor i-a călcat pe urme
Nicolae Furdui Iancu i-a insuflat și fiului său, Tudor, dragostea pentru cântecele patriotice. Aceștia au urcat, de multe ori, împreună, pe scenă pentru a le intona.
De câte ori ascultă aceste cântece, publicul se ridică în picioare, aplaudă pe ritm și cântă la una cu artiștii, dovadă că le sunt foarte dragi, la fel cum le sunt și artiștii care le aduc în fața lor.