AcasăFolclor si tradițiiÎndrăgitul interpret de muzică populară Ionuț Dolănescu, împreună cu soția și copiii,...

Îndrăgitul interpret de muzică populară Ionuț Dolănescu, împreună cu soția și copiii, în direct la TVR, de 1 Iunie

În această seară, de Ziua Copilului, Ionuț și Doinița Dolănescu sunt invitați la TVR 2, începând cu ora 20.00, la o ediție specială a emisiunii „De acasă împreună”. Fiul și nora lui Ion Dolănescu și ai Mariei Ciobanu au „petrecut” pandemia de Coronavirus SARS COV-2 în România, chiar dacă o mare parte a timpului, în ultimii ani, au stat în America.

Activități diverse

Cu siguranță, Ionuț și Doinița Dolănescu vor povesti, la emisiune, ce au făcut în timpul acesta, de când deplasările au fost restricționate. Potrivit presei mondene, ei au făcut grătar în curte, la care nu s-au îndurat să n-o invite și pe Maria Ciobanu, Ionuț și-a petrecut timpul lucrând în grădină, dar, cu siguranță, mare parte din timpul petrecut în familie a fost alocat muzicii.

Copiii păstrează tradiția

Cei trei copii ai familiei Dolănescu, Vlad, Ioana și Iancu, au luat „microbul muzicii” ca să zicem așa, atât de la părinți cât și de la bunici. Mai mult, Ioana și-a făcut debutul alături de tatăl său, tot la TVR, la Emisiunea „O dată-n viață”, în 2017, ei cântând împreună cântecul „Are tata o fetiță”, care a dat și titlul unuia dintre albumele discografice scoase pe piață de întrăgitul interpret de muzică populară Ionuț Dolănescu.

Proiecte de suflet

Artistul a scos 10 albume de muzică populară, dintre care 8 înregistrate cu Orchestra „Lăutarii” de la Chişinău, dar nu s-a limitat la atît. Chiar dacă nu mulți știu, acesta a scos pe piață și un album de muzică uşoară în colaborare cu compozitorul Nicolae Cariga, pe versurile poetului Grigore Vieru și un album cu muzică instrumentală internaţională, interpretată la nai.

Ionuț Dolănescu, pe scena Sălii Palatului, alături de părinți și de două doamne de la TVR foarte dragi familiei lor: Elise Stan și Iuliana Tudor

De asemenea, Ionuț Dolănescu a prezentat emisiuni de televiziune, a mers în nenumărate turnee în țară și în străinătate, urcând pe scenă, de-a lungul timpului, cu părinții și cu soția sa, iar după ce tatăl a murit și mama s-a retras, doar cu soția sa, Doinița, care cântă la vioară. Este fondatorul fundațiilor „Ion Dolănescu” și „Maria Ciobanu”, al Festivalului „Ion Dolănescu”, precum și al Orchestrei Profesioniste „Doina Basarabiei”.