AcasăȘtiriMarcela Fota a depășit 8,5 milioane de vizualizări la cântecul „Ești totu-n...

Marcela Fota a depășit 8,5 milioane de vizualizări la cântecul „Ești totu-n lume pentru mine”

Foarte iubita interpretă de muzică populară Marcela Fota a depășit, de curând, 8,5 milioane de vizualizări, pe canalul de YouTube al Casei de Discuri Ijac Music Production (http://www.youtube.com/c/ijacmusicprodution), la cântecul „Ești totu-n lume pentru mine”. 

Cântec de dragoste

Cântecul „Ești totu-n lume pentru mine” face parte din primul album discografic al Marcelei Fota, lansat în anul 2015 sub titlul „Doamne, câte ți-am cerut”. Este un cântec de ascultare, de dragoste, ce a mers, se vede treaba, la inima iubitorilor muzicii populare românești, dovadă că peste 8,5 milioane de oameni l-au vizionat pe canalul de Youtube al Casei de Discuri Ijac Music Production. E un cântec în care nesomnul își face simțită prezența, distanța între cei doi îndrăgostiți aduce îngrijorare, melancolie, dorința de a comunica și de a-și declara dragostea.

Stelele, confidentele artistei

Chiar dacă vorbim de muzică populară și ai zice că stelele sunt mai spre muzica ușoară, nu e deloc așa. Să ne amintim de balada „Miorița”, străveche și profund tradițională, unde ciobanul ce cade răpus transmite mamei sale că stelele au fost făclii la nunta lui. La acest cântec al Marcelei Fota, stelele revin, obsesiv aproape, în fiecare strofă, fiind confidentele ei: „Ce greu e-n viață fără tine/ Când nu știu de ți-e greu sau bine,/ Mă uit la cer, le-ntreb pe stele/ Poate-mi vor spune ceva ele (…) Și văd o stea mai lucitoare/ Mă-ntreb ce-o vrea să pună oare?/Aș vrea să spună că ți-e bine/ Și te gândești numai la mine (…) Doamne, pe cer sânt multe stele/ Iar dragostea mea-i printre ele,/ Aș vrea să vină să-mi șoptească/ Că îi e dor să mă iubească.” Ce poate fi mai frumos, decât asemenea personificare a astrelor cerești, care ne poate duce și cu gândul la „Luceafărul” lui Eminescu, steaua ce se preface în om, așa cum dragostea Marcelei Fota se află printre stele…