VlăduțaLupău

Vlăduța Mărioara Rus Lupău (n. Vlăduța Mărioara Lupău, 8 martie 1991, Șimleu Silvaniei, Județul Sălaj) cunoscută sub numele de scenă Vlăduța Lupău este o cântăreață de muzică populară românească din zona Ardeal și realizatoare de emisiuni de muzică populară. Primul său cântec l-a interpretat la emisiunea Tezaur Folcloric în anul 1995, la vârsta de 4 ani.

Biografie

Vlăduța și-a început cariera muzicală la vârsta de 4 ani, urmând cursuri la Clubul Copiilor din Șimleu Silvaniei la cercul de Folclor. A urmat Școala Gimnazială nr. 1 din orașul natal, după care Liceul Economic din cadrul Colegiului Național “Simion Bărnuțiu”.

După absolvirea liceului, Vlăduța a urmat 6 ani de facultate la Universitatea De Științe Agricole Și Medicină Veterinară Cluj-Napoca în cadrul Facultății De Medicină Veterinară, iar după absolvirea licenței a urmat studiile Doctorale tot în domeniul Medicinei Veterinare.

Articole despre Vlăduța Lupău

Cântecul de nuntă al Vlăduței Lupău, ajuns la un milion de suflete

Vlăduța Lupău a lansat un cântec de nuntă care, în doar câteva zile, a ajuns la sufletul a un milion de oameni. Piesa „Prietena...

Cele mai noi videoclipuri de la Vlăduța Lupău

Vlăduța Lupău pe social media

912,000AbonațiAbonați-vă