AcasăInterviuriMelinda Mitran le urează și îi colindă, de Sărbători, pe prietenii de...

Melinda Mitran le urează și îi colindă, de Sărbători, pe prietenii de pe Facebook

Frumoasa și talentata gorjeancă Melinda Mitran și-a mutat scena pe Facebook, unde le cântă de acasă, live, prietenilor, iar zilele trecute le-a făcut urări de Sărbători și le-a cântat un frumos colind, cu o voce ca de înger.
Avea 8 ani când a făcut să lăcrimeze juriul de la Next Star, unde a câștigat Premiul de Popularitate… Acum a împlinit 15, continuă să cânte și se pregătește să devină cadru didactic.

Reporter: Zilele trecute, ai dăruit prietenilor de pe Facebook un frumos colind și urări din suflet. Cum au reacționat?
Melinda Mitran:
Prietenii mei de pe Facebook mi-au primit urările și colindul cu multă căldură și urări frumoase, am fost apreciată și am primit foarte multe comentarii de bine din partea multor admiratori.

R.: Îți lipsește scena?
M.M.:
Da, îmi lipsește scena! De aceea mă și filmez, în casă, pentru că nu pot să stau fără să cânt deloc și dăruiesc aceste cântece prietenilor mei de pe Facebook. Situația neplăcută în care ne aflăm, Pandemia, ne-a închis total, din păcate, posibilitatea de a mai cânta în fața publicului, de a participa la spectacole, concursuri…

R.: Cum ai ales să mergi pe drumul cântecului popular?
M.M.:
Eram foarte mică și cântam la grădiniță diferite melodii, la serbări. Am fost îndemnată de doamna educatoare să merg la Clubul Elevilor din Rovinari. Nu am stat deloc pe gânduri și am mers la Clubul Elevilor, unde l-am întâlnit pe domnul profesor Grigore Burlan. Dânsul a fost primul om care mi-a pus microfonul în mână!

R.: Ai fost la Next Star. La ce vârstă se întâmpla asta și cum ți-a schimbat viața?
M.M.:
La vârsta de 8 ani și câteva luni, tot cu domnul Grigore Burlan, am participat la preselecții la Next Star, în urma cărora am fost selectată să reprezint Gorjul pe postul național Antena 1. După evoluția mea de la Next Star, am fost foarte apreciată atât la școală, cât și în comunitate. Eram recunoscută chiar și pe străzile din Târgu-Jiu, auzind în spatele meu: „Uite! Ea este fata de la Next Star!”… Viața nu mi s-a schimbat prea mult, pentru că eu sunt un copil… dar am continuat să cânt pe mai departe, evoluând o dată cu vârsta…

R.: Dacă ar fi să numești doar cele mai importante trei premii pe care le-ai câștigat, care ar fi acelea?
M.M.:
Am participat la numeroase concursuri atât județene, cât și naționale, dar cele mai importante premii sunt: Premiul de Popularitate Next Star, Premiul I la Festivalul Național ”Dor de cânt Românesc” – Cumpăna, jud. Constanța, Premiul II la Festivalul „Maria Apostol”, Runcu, asta pentru că mi-ați cerut să aleg doar trei. Sunt multe altele, la diverse concursuri și festivaluri și de toate sunt foarte mândră.

R.: Numește trei oameni cărora ai vrea să le aduci mulțumiri!
M.:
Sunt mulți oameni cărora eu le mulțumesc continuu. Printre aceștia s-ar număra domnul profesor Grigore Burlan, primul om care m-a ascultat și m-a apreciat, apoi familia care m-a susținut și mă susține în continuare, iar în prezent, Școala Populară de Artă Târgu-Jiu, unde sunt elevă la clasa doamnei profesoare Liliana Ciochină-Neoagă. Le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și mă susțin și nu am să-i uit niciodată!

R.: Care sunt planurile tale pentru viitor?
M.M.:
În prezent, sunt elevă la Colegiul Național ”Spiru Haret” din Târgu-Jiu, profil pedagogic (învățători – educatoare) și îmi doresc să termin cu bine, ca apoi să continui cu o facultate tot în domeniul pedagogiei. Totodată, în egală măsură, voi continua și cursurile de muzică populară, muzică fără de care eu nu aș putea trăi.

R.: Un mesaj pentru cititorii noștri?
M.M.:
Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, doresc tuturor românilor Sărbători Fericite, multă sănătate și un călduros ”La mulți ani”!