AcasăInterviuriElisabeta Vasile a lansat al patrulea album discografic de muzică populară

Elisabeta Vasile a lansat al patrulea album discografic de muzică populară

Interpreta de muzică populară Elisabeta Vasile a lansat, zilele trecute, cel de-al patrulea album discografic. Acesta însumează nu mai puțin de 22 de piese și poate fi găsit, deja, pe piață. Despre album, dar și despre viața sa, ne-a povestit, într-un interviu acordat, în exclusivitate, pentru cititorii topmuzica.ro.

Reporter: Pandemia a avut, pentru tine și o latură bună, ai avut timp să te ocupi de imprimarea celui de-al patrulea album discografic. A fost greu? A fost ușor?
Elisabeta Vasile:
Pandemia a venit pentru toată lumea ca un trăsnet, pur și simplu ne-a blocat pe toți în case, dar eu apucasem deja să intru în studioul de înregistrări, așa că, m-am apucat serios de treabă, alături de echipa mea minunată, fără de care nu aș fi putut realiza acest ALBUM, al sufletului meu. Spun asta, pentru că, de fiecare dată, am pus mult suflet când am realizat un album și pe toate le consider parte din inima și sufletul meu… Nu este chiar floare la ureche să poți realiza așa ceva, pentru că implică multe: texte, linii melodice, teme, orchestrație, studio, instrumentiști ș.a.m.d, iar astea toate costă, plus că trebuie timp. De-asta, Pandemia a fost și benefică pentru mine și colaboratorii mei, pentru că, nemaiavînd eveniment nici eu, nici ei, am putut realiza acest ALBUM mult mai repede. Dacă, atunci când eram ocupați cu evenimentele, lucram la un album un an, să zicem, acum, în două luni, l-am dus la bun sfârșit.

R.: Reprezintă titlul albumului „Când ai dragoste, ai tot” crezul tău în ceea ce privește viața privată?
E.V.:
Da, reprezintă. Dragostea este cel mai frumos sentiment care ne împlinește pe toate planurile și ține locul multor doleanțe pe care noi, oamenii, le avem de-a lungul vieții noastre. Când iubim, nu știm când trec anii peste noi, avem mereu zâmbetul pe buze, iubirea este cel mai puternic sentiment și, datorită căruia, fiecare zi pare o nouă șansă, care ne dă bucuria de a trăi! Numai o anumită persoană din întreg Universul îți este destinată și, alături de aceasta, simți că trăiești cu adevărat. Melodia, în sine, ilustrează puterea și convingerea că dragostea este unică, ține loc de toate și, cine iubește cu adevărat, se regăsește întru totul purtat de muzicalitatea magiei dragostei!

R.: Cum ai ales temele cântecelor?
E.V.:
Pur si simplu, am ținut cont și de doleanțele celor care mă îndrăgesc, care uneori mă întrebau pe la evenimente, sau emisiuni tv, dacă am piese cu anumite teme: de copii, de părinți, de străinatate, frați… și, uite așa, mergând acasă la doamna Alina Sandoi, cea care mi-a oferit 13 texte, m-am gândit să aleg și texte cu teme care le-ar plăcea oamenilor, nu doar ce-mi place mie…

R.: Cu cine ai colaborat la realizarea albumului?
E.V.:
Am colaborat cu oameni dragi sufletului meu, de care eu mă simt foarte apropiată, care sunt, cu adevărat, niște profeșionisti și cărora vreau să le aduc mulțumiri… Orchestrație: Sinel Bărănescu; Sunet și mixaje: Adrian Ghiocel și Sinel Bărănescu; Casa de discuri Ijac Music; Studio Texte: Alina Săndoi, Jeni Nicolau, Măriuța Burlan, Adi Mihu ( și Elisabeta Vasile); Melodii: Sinel Bărănescu, Măriuța Burlan (și Elisabeta Vasile); Foto: Mihai Codreanu; Make_up: Bianca Nicola; Hair Style: Ane Liz.

R.: Ai lansat, deja, primul videoclip al unei piese de pe album. Când vor urma celelate 21?
E.V.:
Da, pe data de 7 septembrie a apărut albumul pe piață, iar pe 8 septembrie am lansat primul clip pe Youtube , la piesa ,,STRĂINĂTATE PREA GREA” , un căntec dedicat celor plecați departe de casă, care s-a bucurat de un real succes. Clipul l-am filmat cu Aurel Colceag și Mihai Codreanu, iar împreună am mai filmat, până acum, încă trei videoclipuri. Până la sfârșitul lunii septembrie o să mai finalizăm încă trei videoclipuri și cam atat , ne oprim aici, după care, anul următor, reluăm filmările la următoarele 15 videoclipuri. Sănătoși să fim!

R.: Cu sigurață fanii tăi își doresc să se bucure, deja, de întregul album. Unde îl pot găsi?
E.V.:
Așa este, mulți dintre admiratorii mei își doresc albumul ,,Când ai dragoste, ai tot” în casele lor și chiar m-au întrebat unde îl pot găsi. Unora le-am putut oferi, cadou, cate un Album, dar nu pot oferi la toată lumea, așa că, cine și-l dorește, îl poate achiziționa de la magazinele de specialitate și online chiar de aici: 0767114888 www.cdmagic.ro

R.: Cum se numesc celelate trei albume discografice și când le-ai lansat?
E.V.:
Primul album, „Pe malul Gilortului”, a apărut în anul 2002 și a fost înregistrat sub bagheta maestrului Marcel Parnica, al doilea album, intitulat „Spune, mândrulița mea!”, a fost o colaborare, alături de colegul meu Ion Drăgan și l-am înregistrat sub bagheta maestrului Aurel Blondea, în anul 2010, cel de-al treilea album a venit în anul 2013, cu titlul „An de dragoste furată”, orchestrat de Sinel Bărănescu. Iar acum, cel de-al patrulea album, dar nu ultimul, a apărut chiar înainte de ziua mea, care a fost pe 17 septembrie…

R.: Ne poți dezvălui care a fost momentul, sau persoana care ți-a marcat destinul artistic?
E.V.:
Pot spune cu mâna pe inimă, ca cea care m-a descoperit, mi-a îndrumat pașii spre cântecul popular și mi-a marcat destinul artistic, a fost profesoara mea de limba română, Mariana Cîmpeanu, de la ANINOASA – Gorj. Dacă dânsa nu-mi descoperea calitățile vocale, părinții ar fi vrut să ajung o mare doctoriță…

R.: Care a fost, în câteva cuvinte, traiectoria ta artistică, de la primul pas pe drumul muzicii?
E.V.:
Drumul meu a fost lung și anevoios și asta pentru că, la vremea când am debutat eu, nu era ca acum, să existe atât de multe posibilități să poți înregistra o piesă, să o promovezi la radio și tv și, imediat, să devii cunoscut , făra prea mult efort. Atunci, trebuia să faci studii în domeniu, să bați drumul festivalurilor, iar ca să înregistrezi câteva piese, îți trebuia potențial financiar și, dacă reușeai să le faci, nu intrau la radio sau tv prea ușor. Exista o comisie, care, poate, din 10 piese îți aproba 2 piese și era mare lucru. Pe atunci, nu făceam rabat de la autentic , acum nu prea se mai ține cont, însă nu asta vreau sa subliniez, ci faptul că drumul meu a fost greuț, mi s-au mai pus și piedici, nu a fost doar lapte și miere. Însă, în ciuda tuturor problemelor, am răzbit prin muncă, fără să fac compromisuri, doar susținută de soțul meu Gigi, de familie, de dragostea publicului și ajutorul bunului Dumnezeu!

R.: Cum te pot găsi iubitorii muzicii populare?
E.V.:
Cei care mă iubesc, îmi apreciază munca și îmi iubesc melodiile, mă pot găsi pe rețelele de socializare, pe pagina de Youtube, mă pot găsi și la evenimente (nunți, spectacole) ,când o sa am voie la activitate. De asemenea, mă pot vedea la Emi TV, în fiecare marți seara, unde moderez o emisiune de folclor.

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC3xV74UGUYc8QNUgb-pMf4g

Facebook: https://www.facebook.com/elisabetavasileofficial

Instagram: https://www.facebook.com/elisabetavasileofficial