AcasăVideoclipuri noiLiliana Popa o voce puternică a cântecului oltenesc

Liliana Popa o voce puternică a cântecului oltenesc

Melodiile populare românești spun povești nemuritoare despre relațiile de iubire și ne oferă o imagine clară a vieții contemporane, dar și transmit adesea informații importante de la o generație la alta. Cântările populare tind, de asemenea, să evidențieze fațete ale vieții pe care le împărtășesc toate culturile, aruncând lumină asupra asemănărilor și diferențelor dintre oameni. Conservarea muzicii populare  este foarte importantă pentru orice popor, de aceea interpreții de folclor au o mare contribuție la aceasta, indiferent de locul unde își au are originea.

Muzica populară este, de asemenea, o modalitate de a vorbi despre omul obișnuit din punct de vedere social, politic, economic și personal și este la fel de importantă ca orice stil muzical.

Interpreta de muzică populară Liliana Popa, originară din satul Negoiești, comuna Melinești a județului Dolj,  este o promotoare de seamă a cântecului popular din zona Olteniei. Solista este înzestrată de bunul Dumnezeu cu o voce puternică, cu un ambitus destul de larg și triluri specifice cântecului oltenesc și și-a creat de-a lungul anilor un reperoriu ales, parfumat cu melismele zonei din care vine.

Solista de muzică Liliana Popa a căștigat premii importante de-a lungul carierei sale, printre care:

  • În anul  1996  Premiul special la Festivalul Concurs internațional de muzică populară “Pe marginea Dunării”
  • În anul 2000 Premiul II la Festivalul Național Maria Lătărețu – Tg. Jiu

Din aprilie 2003 este solistă vocală a Ansamblului folcloric “Maria Tănase”.
Frumoasa melodie ”Du-te soare, vino lună” face parte din albumul  ”Vă scriu maică de departe”, iar videoclipul este realizat de Casa de Producție Ijac Music – casă de discuri de muzică populară românească.