AcasăVideoclipuri noiVlăduța Lupău și nașii ei, Olguța Berbec și Remus Novac, ne aduc...

Vlăduța Lupău și nașii ei, Olguța Berbec și Remus Novac, ne aduc o nouă colindă

Celebra interpretă de muzică populară Vlăduța Lupău, împreună cu nașii săi de cununie, la fel de celebrii Olguța Berbec și Remus Novac, aduc cu drag o nouă colindă în fața marelui public.

Marea veste
Cu „Viflaime, Viflaime!”, Vlăduța, Olguța și Remus au plecat la colindat, prin zăpadă, aducând marea veste, a Nașterii Mântuitorului. În frumoasa colindă se povestește episodul biblic ce descrie chinurile Maicii Fecioare, care n-a găsit sălaș, în Betleem, să-l aducă pe lume pe Iisus Hristos, singurul loc unde a fost primită fiind ieslea vitelor, iar lumină a primit de la Steaua ce a vestit Nașterea Domnului: „Viflaime, Viflaime/ Cum de n-ai primit în tine/ Pe Fecioara Maria/ Să nască pe Mesia?/ (…) Pat moale pe fân uscat/ Numai vitele i-au dat/ Lumină i-a dăruit/ Steaua de la răsărit.”

Peisaj de basm
Pe cât de frumos e textul, muzica și împletirea vocilor Vlăduței și Olguței cu sunetul taragotului lui Remus, pe atât de minunat este decorul în care a fost filmat videoclipul. Gospodării pierdute pe dealuri în albul iernii, brazi cu crengile îngreunate de zăpadă și o ninsoare venită, parcă, anume, să înfrumusețeze și mai mult, dacă mai era posibil, minunata colindă.

O frumoasă prietenie
Deși provin din zone folclorice diferite, Vlăduța Lupău din Ardeal, fiind născută în Șimleu Silvaniei (județul Sălaj), iar Olguța Berbec din Oltenia, născută în Mărășești ( județul Mehedinți), le leagă o veche și frumoasă prietenie. Cele două artiste s-au cunoscut în anul 2005, la Festivalul „Maria Tănase” (unde Olguța a luat Premiul I în acel an, iar Vlăduța Marele Premiu doi ani mai târziu). De atunci sunt prietene atât de bune, încât Vlăduța a decis să-i pună nași de cununie pe Olguța și pe soțul său, Remus Novac, așa că, putem spune, au plecat la colindat … în familie.