AcasăVideoclipuri noiUn colind sfâșietor a făcut-o pe adolescenta Alexia Roșca să cânte, pe...

Un colind sfâșietor a făcut-o pe adolescenta Alexia Roșca să cânte, pe lângă muzica ușoară și muzică populară

Alexia Roșca, o adolescentă în vârstă de 12 ani din Turceni – Gorj, câștigătoare a mai multor premii la concursuri de muzică ușoară, a acceptat, pentru prima dată, să cânte muzică populară, pentru a interpreta un colind de-a dreptul sfâșietor, care marchează aceste Sărbători atipice ale sfârșitului de an 2020. Ea îl roagă pe Dumnezeu, în colind, să vină pe Pământ, pentru a salva Omenirea de greaua încercare prin care trece.

„Doamne, ce mai Sărbători!”

Alexia Roșca a acceptat provocarea de a interpreta un colind de muzică populară, cu toate că ea a cântat, până acum, doar muzică ușoară, pentru că, atunci când i-au fost prezentate textul și linia melodică, a simțit că i se face pielea de găină, ascultănd muzica și citind mesajul colindului, care începe astfel: „Doamne, ce mai Sărbători/ Cu tristeți și cu fiori,/ Cu părinții-nsingurați/ Și copiii-ndepărtați.”
Alexia a avut noroc și de o vreme foarte ciudată, la filmarea videoclipului, la un moment dat ea aflându-se deasupra unui nor ce făcea ca Pământul să fie într-o ceață lăptoasă, în timp ce deasupra trona Soarele, pe cerul senin.

Alexia Roșca – Doamne, ce mai Sărbători! (versuri)

1
Doamne, ce mai Sărbători
Cu tristeți și cu fiori,
Cu părinții-nsigurați
Și copiii-ndepărtați…
Doamne, ce mai Sărbători
Cu tristeți și cu fiori,
Parcă timpu-n loc a stat
Parcă, doar de am visat…

Refren
Vino, Doamne pe Pământ
Adu-ne pe Duhu’ Sfânt,
El pe noi ne-o ocroti
Și de rele ne-o feri.
Vino, Doamne pe Pământ
Adu-ne pe Duhu’ Sfânt,
Sănătoși să ne vedem
Lângă brad să ne-adunăm!

2
Ce se-aude peste sat?
Un colind îndepărtat,
Ori din cer a coborât
Sau doar vântu’ a bătut…
Ce se-aude peste sat?
Un colind îndepărtat,
Colăcei am frământat
Da’ n-am cui să-i mai împart…

3
Parcă totu’ e-nghețat
Parcă timpu-n loc a stat,
Și orașu-i părăsit…
Cu lumini împodobit.
Parcă totu’ e-nghețat
Parcă timpu-n loc a stat,
Vino, Doamne, nu lăsa
În uitare Lumea ta!

S-a remarcat, inițial, în muzica ușoară

Alexia a cântat, până acum, doar muzică ușoară, făcându-se remarcată la concursurile la care a participat și de la care a plecat cu numeroase premii. Cel mai important dintre ele este trofeul Festivalului Interjudețean „Cântec de Crăciun”, de la Drobeta Turnu Severin, pe care l-a câștigat în urmă cu doi ani, cu un colind internațional de muzică ușoară.

Fetei îi place, pur și simplu să cânte, iar părinții o susțin cu tot ce pot. De curând, Alexia a postat pe YouTube un cover la piesa internațională „Creep” cântată de Haley Reinhart, dar de acum înainte vrea să aibă propriile sale piese.

Alexia Roșca învață la Liceul Tehnologic Turceni, fiind elevă de 10, are ca pasiuni muzica ușoară, pianul și teatrul. A cântat pentru prima dată la vârsta de 7 ani, pe scena Casei de Cultură Turceni, acolo începându-și și studiul în domeniul muzicii.