AcasăȘtiriRoberta Crintea: 5 cântece noi în doar 4 luni

Roberta Crintea: 5 cântece noi în doar 4 luni

Îndrăgita interpretă de muzică populară Roberta Crintea este în cea mai prolifică perioadă a vieții sale artistice. Ea a lansat, în doar 4 luni, 5 cântece noi, care au ajuns la sufletul a peste 1,5 milioane de oameni. 

Deși e foarte prinsă cu concertele, evenimentele private și cu jobul său, fiind solistă a Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Roberta Crintea nu contenește să creeze, fiind cea care, de cele mai multe ori, este autoarea textelor și a liniilor melodice ale cântecelor sale. Apoi, le materializează cu unii dintre cei mai buni profesioniști în materie de muzică populară, videoclipurile putând fi vizionate pe canalul său de Youtube.

Cele 5 noi creații

Pe 7 martie, artista a lansat cel mai nou cântec al său, „Spune-mi mamă știi vreun leac”, în cinstea tuturor mamelor, ce urmau să fie sărbătorite a doua zi, dar și a mamei sale, care a cântat și a îndemnat-o să cânte, la rândul său. Piesa, orchestrată de Florin Chirițoiu și imprimată cu Orchestra „Lăutarii de la Chișinău”, condusă de Nicolae Botgros, are, deja, peste 160.000 de vizualizări pe canalul de YouTube al Robertei Crintea.

În februarie, artista a lansat, în aceeași colaborare, piesa „Din dragoste pentru tine”, care a ajuns la peste 200.000 de vizualizări. 

Tot un cântec de dragoste, lansat în ianuarie, „Ce frumos trăiesc”, de această dată având linia melodică realizată de Relu Trușcă și orchestrația de Javor-Tufarevic, a ajuns la inimile a peste 350.000 de oameni.

De asemenea, înainte de Crăciun, în decembrie, Roberta Crintea a ales să ofere publicului un cântec de celebrare a iubirii: „Măi neicuță, spic de grâu”, orchestrat de Aurel Blondea și imprimat cu Lăutarii de la Chișinău, care are peste 200.000 de vizualizări.

Dacă fericirea în dragoste pare să fie tema preferată a Robertei Crintea, aceasta nu uită că, în viață, unii oameni au parte și de despărțiri, așa că le-a dedicat, în noiembrie, celor care au ales drumuri separate, cântecul „Ne-a fost dragostea ca raiul”. Acesta a beneficiat de colaborarea cu Florin Chirițoiu pentru orchestrație și cu Lăutarii de la Chișinău pentru imprimare, fiind vizualizat de peste 600.000 de ori.

Peste 100.000 de abonați pe YouTube

De-a lungul carierei sale, Roberta Crintea a abordat diverse teme și stiluri muzicale, cântecele proprii, dar și colajele live de la diverse concerte sau petreceri, putând fi vizionate pe canalul său de Youtube. Acesta are postate 240 de videoclipuri și a depășit 100.000 de abonați.

https://www.youtube.com/@RobertaCrintea/videos