AcasăȘtiriRegal de muzică populară: Festivalul-Concurs „Potcoava de Aur”. Vezi invitații speciali ai...

Regal de muzică populară: Festivalul-Concurs „Potcoava de Aur”. Vezi invitații speciali ai „Lăutarilor” lui Botgros

La mijlocul lunii mai, Palatul Național al Copiilor din București și Sala Palatului vor fi gazdele celei de-a doua ediții a Festivalului-Concurs ”Potcoava de Aur”, destinat tinerilor interpreți de muzică populară. Pe lângă premiul consistent, câștigătorul va avea onoarea de a cânta alături de Orchestra Națională ”Lăutarii” din Chișinău condusă de Nicolae Botgros și de invitații speciali.

Condiții de participare în concurs
Festivalul-Concurs ”Potcoava de Aur”, care va avea loc pe data de 15 mai, ora 19:00, la Palatul Național al Copiilor din București, este destinat tinerilor interpreți de muzică populară cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, aceștia fiind așteptați să se înscrie la preselecție. Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Națională ”Lăutarii” din Chișinău, iar prestația concurenților va fi evaluată de specialiști din domeniul muzicii folclorice și al etnologiei.
„Câștigătorul Trofeului festivalului va primi un premiu în valoare de 5000 de lei, un cântec înregistrat în studio împreună cu orchestra Lăutarii, precum și oportunitatea de a cânta în cadrul spectacolului ”POTCOAVA DE AUR” de la Sala Palatului, în data de 16 mai.
Evenimentul este organizat de Asociația ARTIST, în parteneriat cu Ministerului Culturii, Asociația Culturală Basarabia și Noroc Media Production.
Publicul interesat să vizioneze concursul este așteptat în data de 15 mai, la Palatul Național al Copiilor din București. Intrarea este liberă”, anunță organizatorii.
Regulamentul concursului: https://bit.ly/RegulamentPotcoavadeAur2024
Înscrierea participanților: potcoavadeaurconcurs@gmail.com
Contact: +40 761 657 870 / +40 761 137 738

Un spectacol magistral
La Spectacolul „Potcoava de Aur”, din 16 mai, vor evolua pe scena Sălii Palatului renumiții artiști: Lăutarii & Zdob și Zdub, Angelica Flutur, Alexandru Brădăţan, Andreea Haisan, Alexandru Pop, Ancuța Corlățan, Corneliu Botgros, Cristian Pomohaci, Cristina Pintilie, Diana Sârbu, Emilia Solovăstru, Fetele din Botosani, Grigore Gherman, Georgiana Lobonț, Gabriel Dumitru, Ion Paladi, Loredana Călin, Loredana Streche, Mirela Vaida, Mioara Velicu, Maria Beatrice Băndoiu, Mihaela Tabură, Nicușor Iordan, Oana Bozga-Pintea, Oana Tomoioagă Paul Ananie, Paula Seling, Roberta Crintea, Tatiana Jacot și Valentin Sanfira.

Biletele pot fi cumpărate de pe https://potcoavadeaur.iabilet.ro/ și de la Casa de bilete a Sălii Palatului.