Home Monden Mirela Petrean, o carieră strălucitoare

Mirela Petrean, o carieră strălucitoare

0

Îndrăgita interpretă de muzică populară bănățeană Mirela Petrean mai pune, mâine, un trandafir în cununa vieții, ocazie cu care poate face un bilanț fructuos al carierei sale artistice.

„Cu ce m-am ales în viață?”
Cântecul ce i-a marcat cariera Mirelei Petrean, „Cu ce m-am ales în viață?”, pare să fie scris, de cel care i-a compus cele mai importante șlagăre, Florin Ionaș- Generalul, pentru aceste momente când simți nevoia să tragi linei și să aduni. Iar Mirela Petrean are ce aduna: 10 albume și șlagăre ce nu lipsesc de la petreceri, precum: „Cu ce m-am ales în viață”, „Ce n-aș da să fiu o frunză”, „Se duc anii, unul cîte unul”, „Cine-i om dintr-o bucată” (primul pe care l-a lansat), „Prietenii-s ca frații mei”, „Nime’ nu m-o stăpânit” și multe altele.

Prin străinătate
Mulți ani, Mirela Petrean a cântat în străinătate, cu contract, împreună cu soțul său, care cântă la acordeon și la clape. Când băiețelul lor a venit pe lume, cei doi soți au decis să nu mai plece, pentru a i se dedica lui, aceștia rămânând în țară până ce copilul a împlinit vârsta de 5 ani.

O voce aparte
Artista a impresionat, încă de la început, cu timbrul său vocal unic, ce a fost pus în valoare de frumoase cântece compuse special pentru ea. Talentul său înnăscut a fost șlefuit în timp. Cânta de mică, dar oficial, de la 16 ani a urmat Școala Populară de Artă, apoi a intrat la Ansamblul Casa Armatei și, mai apoi, la Ansamblul „Doina Lugojului”, în 1990.
E iubită de public, cerută la dedicații, chemată la evenimente, într-un cuvânt, o vedetă a muzicii populare. Iar pentru că e ziua ei, Redacția TopMuzica îi urează „La mulți ani!”

Mirela Petrean pe Facebook: https://www.facebook.com/Mirela-Petrean-Pagina-Oficiala-101929730575550/

Mirela Petrean pe YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCkKCzyZPKNicLgWJfVFbsLQ

Exit mobile version