Home Folclor si tradiții La mulți ani, Florin Ionaș – Generalul!

La mulți ani, Florin Ionaș – Generalul!

0

Mâine, unul dintre cei mai creativi români din zilele noastre, în ceea ce privește muzica populară, Florin Ionaș -Generalul, împlinește frumoasa și rotunda vârstă de 50 de ani. Cel care a făcut celebri artiști precum Mirela Petrean, Nicu Novac, Tinu Veresejan și pe mulți alții și a creat cântece nemuritoare, precum „Jos pălăria pentru femei”, ca să spunem un singur titlu, se află acum la un moment de bilanț al vieții sale, în care îi spunem „La mulți ani!”.

Jos pălăria pentru Generalul
Ca să parafrazăm titlul piesei despre care scriam mai sus, putem spune: „Jos pălăria pentru Generalul!”. E un om ca toți oamenii, dar cu un har de la Dumnezeu care îl diferențiază de mulți alții. E un saxofonist de elită, dar și un compozitor, orchestrator și textier foarte inspirat.
Printre cele mai cunoscute cântece create, de la zero, de Generalul, se află: „Oare ce-i pe primul loc în viață” (cunoscut sub numele „Cu ce m-am ales în viață”) – interpretat de Mirela Petrean, „Cu cămașa ruptă-n coate” – interpretat de Tinu Veresejan, „Am drăguț, mama nu știe” și „Astăzi fac 18 ani” – interpretate de fiica sa, Claudia Ionaș, „Am plecat cândva de jos”- interpretat de Mirela Petrean, „Am avut o viață” – interpretat de Nicu Novac și multe altele.

Autobiografie
„M-am născut în data de 28 octombrie 1970 în orașul Lipova. La vârsta de 9 ani, am făcut primii pași în muzică, sub îndrumarea tatălui meu, primul meu dascăl de saxofon.
Debutul meu în fata unui public s-a produs la vârsta de 11 ani, în cadrul unui spectacol dedicat Unirii de la 24 ianuarie 1859.
Am absolvit Liceul Militar de Muzică „Iacob Murieșanu” din București. Am absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj.
Numele meu real este Florea Florin, dar sunt cunoscut de către public sub numele de scenă Florin Ionaș – Generalul.”

Exit mobile version