Home Interviuri Roberta Crintea scoate cântec după cântec: „Măi Mărie, faină ești!”

Roberta Crintea scoate cântec după cântec: „Măi Mărie, faină ești!”

0

Una dintre cele mai prolifice interprete de muzică populară din România, Roberta Crintea, își uimește fanii pe zi ce trece, scoțând mereu pe piață cântece noi, unele mai frumoase ca altele. Zilele trecute, aceasta a lansat videoclipul piesei „Măi Mărie, faină ești!”. Iată, în continuare, un interviu în care aceasta povestește de unde s-a inspirat, dar și spune și alte amănunte despre planurile de viitor.

Reporter: Ai lansat, zilele trecute, un nou videoclip. Cum ai ales tema cântecului și numele „Mărie”?
Roberta Crintea:
Am cântat mereu cu mintea și cu sufletul. Maria este numele Maicii Domnului, prenumele meu și al mamei și al altor câteva zeci de mii de femei. Este atât de cântat, încât nu are cum să nu-ți treacă prin minte să vrei să cânți aceste Mării! Cât despre temă – îmi plac de când mă știu femeile care sunt femei, care știu să se facă frumoase, îndeosebi care vor să placă celui drag lor și nu lasă nimic la voia întâmplării! Aici este vorba de o Mărie cu șarm, cuceritoare, voioasă, care își poartă cu mândrie costumul popular!

R.: Cu cine ai colaborat la realizarea materialului?
R.C.:
Piesa este înregistrată la Timișoara, alături de un orchestrator de excepție cu care lucrez de 12-13 ani, un bun instrumentist și un om cu care mă mândresc mereu, dirijorul Ansamblului „Banatul”, Sebastian Roșca.

R.: Cântecul face parte dintr-un album discografic?
R.C.:
Așa cum precizam mai sus piesa e nouă, fără a fi prinsă pe un album, încă.
Am alte 5 melodii în lucru, alături de Lăutarii de la Chișinău, de maestrul Nicolae Botgros și încă cinci și încă două, trei și gata ,peste un an, un alt album.

R.: Abordezi, periodic, muzica din Banat, zonă pe care o reprezinți la Doina Gorjului. De ce Banat, tu nefiind din această regiune?
R.C.:
Periodic? Nu e corect spus. Abordez frecvent, este sursa mea de bine, este drumul pe care mi l-am croit în Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului. Este zona mea de suflet pe care o cânt și îmi este chiar leac pentru suflet! Din dragoste de port popular, de cântec diferit (pentru ca așa îl văd eu), din dragoste de artiștii ce au stat și încă sunt în fruntea Banatului și cred că și timbrul vocal îmi este oarecum predestinat!

R.: Cum au primit fanii tăi noul videoclip?
R.C.:
Videoclipul și cântecul, în general, a fost primit cu dragoste, cu atenție, cu zâmbet pe buze, el fiind un cântec vesel, în care se regăsește permanent o admirație a femeii frumoase. Publicul mă iubește și așteaptă mereu și mereu tot ce aduc în scenă cu brațele deschise de aceea ‘’VĂ MULȚUMESC PENTRU FERICIREA PE CARE MI-O ADUCEȚI ZI DE ZI.’’ Este minunat să vezi că atâția oameni și-au rupt putin din timpul lor de dragul tău… Mi-au făcut ziua mai frumoasă și pentru asta nu pot decât să le mulțumesc.

R.: Ne poți dezvălui din proiectele de viitor, în plan profesional?
R.C.:
Deși traversăm o perioadă sumbră, eu vreau să-mi păstrez inima vioaie și plină de caldură, gândul curat și cât se poate de sănătos și cumpătul. Nefiind o perioadă chiar propice pentru a crea, pentru a simți și trăi emoții din profesia pe care mi-am ales-o cu atâta drag, m-am gândit și la mici alternative, apanaje ale profesiei mele, aici referindu-mă la deschiderea unui studio de înregistrări, într-un parteneriat cu un coleg, instrumentist al ansamblului din care fac parte, Daniel Busnea. Să ne urați de bine, avem nevoie de gânduri bune!

R.: Și în plan personal?
R.C:
Personal, facă-se voia Domnului! Sa fiu sănătoasă e cel mai de preț dar de la Dumnezeu, iar dacă mai ai parte și de un om demn, drept, bun, asumat și conștient de femeia pe care o are în brațe, mă voi considera mereu un om ‘bogat’. „Omul are nevoie de dragoste. Viața fără duioșie și fără iubire nu e decât un mecanism uscat, scârțâitor și sfâșietor. Să iubim nebunește tot ce strălucește pe acest pământ, fiindcă altă viață nu ne este cunoscută.”

R.: Un mesaj pentru fani?
R.C.:
Eu vă doresc să aveți zile binecuvântate! Să mulțumiți pentru ce aveți, ceas de ceas…Iar frumosul să se îndrăgostească de sufletele voastre, oameni frumoși!

R.: Cum pot fi la curent iubitorii muzicii populare cu cele mai noi cântece ale tale?
R.C:
Dragii mei, cei care mă iubesc, află și vor ști tot ceea ce eu aduc în fața lor dacă îmi urmăresc paginile de socializare:

Facebook: https://www.facebook.com/roberta.crintea/

Instagram: https://www.instagram.com/robertacrinteaofficial/

YouTube: http://www.youtube.com/c/RobertaCrintea

Exit mobile version