AcasăMondenMirela Petrean, o carieră strălucitoare

Mirela Petrean, o carieră strălucitoare

Îndrăgita interpretă de muzică populară bănățeană Mirela Petrean mai pune, mâine, un trandafir în cununa vieții, ocazie cu care poate face un bilanț fructuos al carierei sale artistice.

„Cu ce m-am ales în viață?”
Cântecul ce i-a marcat cariera Mirelei Petrean, „Cu ce m-am ales în viață?”, pare să fie scris, de cel care i-a compus cele mai importante șlagăre, Florin Ionaș- Generalul, pentru aceste momente când simți nevoia să tragi linei și să aduni. Iar Mirela Petrean are ce aduna: 10 albume și șlagăre ce nu lipsesc de la petreceri, precum: „Cu ce m-am ales în viață”, „Ce n-aș da să fiu o frunză”, „Se duc anii, unul cîte unul”, „Cine-i om dintr-o bucată” (primul pe care l-a lansat), „Prietenii-s ca frații mei”, „Nime’ nu m-o stăpânit” și multe altele.

Prin străinătate
Mulți ani, Mirela Petrean a cântat în străinătate, cu contract, împreună cu soțul său, care cântă la acordeon și la clape. Când băiețelul lor a venit pe lume, cei doi soți au decis să nu mai plece, pentru a i se dedica lui, aceștia rămânând în țară până ce copilul a împlinit vârsta de 5 ani.

O voce aparte
Artista a impresionat, încă de la început, cu timbrul său vocal unic, ce a fost pus în valoare de frumoase cântece compuse special pentru ea. Talentul său înnăscut a fost șlefuit în timp. Cânta de mică, dar oficial, de la 16 ani a urmat Școala Populară de Artă, apoi a intrat la Ansamblul Casa Armatei și, mai apoi, la Ansamblul „Doina Lugojului”, în 1990.
E iubită de public, cerută la dedicații, chemată la evenimente, într-un cuvânt, o vedetă a muzicii populare. Iar pentru că e ziua ei, Redacția TopMuzica îi urează „La mulți ani!”

Mirela Petrean pe Facebook: https://www.facebook.com/Mirela-Petrean-Pagina-Oficiala-101929730575550/

Mirela Petrean pe YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCkKCzyZPKNicLgWJfVFbsLQ