AcasăInterviuri"Mi-ajunge atâta suferință" - un nou cântec de la Rodica Mitran ce...

„Mi-ajunge atâta suferință” – un nou cântec de la Rodica Mitran ce trece de pragul de 1 milion de vizualizări

Rodica Mitran este una dintre cele mai cunoscute artiste de muzică populare de la noi, cu cântece ce mereu își găsesc ascultare în sufletele românilor de pretutindeni. „Mi-ajunge atâta suferință” este cel mai recent videoclip al îndrăgitei interprete ce a trecut de pragul de 1 milion de vizualizări pe YouTube, crescând tot mai mult pe zi ce trece.

Am povestit puțin cu Rodica despre piesă, despre colaborarea cu maestrul Nicolae Botgros și Orchestra Națională Lăutarii din Chișinău, despre realizarea videoclipului alături de Aurel Colceag și Mihai Codreanu, dar și despre impactul versurilor în vieților ascultătorilor.

Reporter: Bine v-am găsit, draga noastră Rodica Mitran! Întâi de toate, cum vă găsește primăvara aceasta?
Rodica Mitran:
Bun găsit tuturor! Pentru mine primăvara este cel mai frumos anotimp, mai ales că sunt născută în luna mai, cu alte cuvinte, ador primăvara!
În altă ordine de idei, sunt extrem de fericită pentru că în curând vom termina de înregistrat un material nou împreună cu Orchestra Națională Lăutarii de la Chișinău, urmând să vă surprind cu șapte melodii. Deci, primăvara asta este exact pe sufletul meu!

Rep.: Am vrea să vorbim puțin despre piesa „Mi-ajunge atâta suferință”, ce de curând a trecut de bariera de 1 milion de vizualizări pe YouTube. Cum vedeți această realizare?
R.M.:
Melodia “Mi-ajunge atâta suferință” este unul din preferatele mele și, așa cum am simțit, a prins bine la public încă din momentul lansării clipului. A atins pragul de 1 milion de vizualizări pe platforma YouTube și ne așteptăm să crească din ce în ce mai mult, dat fiind faptul că are doar câteva luni de când l-am urcat pe YouTube.

Rep.: Pentru cântec l-ați avut aproape pe maestrul Nicolae Botgros, dirijor al Orchestrei Naționale „Lăutarii„ din Chișinău. Ce înseamnă o astfel de colaborare cu un așa geniu al folclorului și cum a decurs procesul înregistrării piesei, cât și al albumului din care face parte?
R.M.:
Cântecul “Mi-ajunge atâta suferință”, face parte din albumul “Bea neicuță vinu’ cu ulceaua”, album care s-a bucurat de un real succes și care în vreme de pandemie, mai precis în anii 2020-2021, a fost top vânzări pe segmentul muzică populară la casa de producție Big Man din București.
Albumul a fost înregistrat cu Orchestra Națională Lăutarii din Chișinău, sub atenta îndrumare a maestrului Nicolae Botgros, cu care lucrez de ani buni, iar colaborarea mea cu maestrul este una fructuoasă și de bun augur, fapt ce mă bucură mult!

Rep.: Cu cine ați colaborat pentru realizarea videoclipului și care e povestea din spatele acestuia?
R.M.:
“Mi-ajunge atâta suferință” a beneficiat și de un videoclip extraordinar realizat de Aurel Colceag și Mihai Codreanu, doi oameni destoinici care pun suflet în munca lor și care au înțeles exact ce trebuie să transmită imaginea video pe fundalul unui astfel de text cum este acesta. Sunt colaboratorii mei de suflet și în curând vom face alte clipuri noi. Abia aștept!

Rep.: Versurile piesei emoționează și ating pe oricine a suferit din dragoste. Cât de importante sunt astfel de piese pentru a alina dorul oamenilor?
R.M.:
Versurile cântecului “Mi-ajunge atâta suferință” aparțin prietenei mele Georgiana Ion, cu care lucrez de ceva timp. Cu mâna pe suflet mărturisesc că sunt îndrăgostită de modul în care scrie Georgiana, de cum simte, mai ales de exigența cu care lucrează și cred că dacă nu o întâlneam, nu aș fi știut tot ce știu acum despre un text adevărat de muzică populară. Îi datorez mult și o iubesc!
Sigur că pe un astfel de text trebuie să pui și o melodie pe măsură, dacă te duce capul bineînțeles. Melodia îmi aparține și sunt fericită că pot crea astfel de lucruri deosebite!
Este absolut minunat să ai un simț muzical aparte așa încât să-ți creezi singur melodiile și mai ales să simți o melodie cu potențial. Nu vreau să sune a laudă, că nu despre asta e vorba aici, dar adevărul este că văd tot mai des melodii care nu au nicio legătură cu textul, ceea ce nu e de dorit dacă vrei calitate.

Rep.: Reacțiile oamenilor sunt cu adevărat copleșitoare, dovadă o fac sutele de comentarii de pe YouTube. Ce stare vă dau astfel de mesaje, în care vedeți impactul, de cele mai multe ori plin de lacrimi, adus în vieților ascultătorilor?
R.M.:
Desigur că mesajele și comentariile oamenilor îmi bucură sufletul de fiecare dată când le citesc și cărora mă străduiesc să le răspund, deși nu reușesc mereu. Le mulțumesc tuturor din inimă pentru toată dragostea lor necondiționată și îi aștept cu multă iubire pe canalul meu de YouTube, Facebook și Instagram! Urmează în curând melodii noi! Vă aștept cu drag! Vă iubesc!