AcasăȘtiriConstantin Enceanu, un cântec pe săptămână

Constantin Enceanu, un cântec pe săptămână

Îndrăgitul interpret de muzică populară românească Constantin Enceanu a realizat, de curând, un nou material discografic, împreună cu Orchestra „Lăutarii de la Chișinău”. Acesta a anunțat că va lansa câte un cântec pe săptămână, pe canalul său de YouTube, iar până acum a făcut publice, deja, patru dintre acestea.

Condiții de pandemie
Constantine Enceanu a anunțat, zilele trecute, la EMI TV, că a finalizat un nou material discografic, chiar și așa, în condițiile în care Pandemia de Covid 19 a limitat deplasările: „Partea muzicală am înregistrat-o cu maestrul Nicolae Botgros și Lăutarii de la Chișinău în februarie. Situația a fost de așa natură, încât să nu mai pot merge la Chișinău, dar tehnica modernă iată că ne ajută să facem și lucruri frumoase, fără să merg acolo la studio, chiar dacă ne-am fi dorit acest lucru pentru că, într-un fel interpretezi când ești cu toată orchestra lângă tine, altfel interpretezi când ei sunt acolo, tu ești undeva în România. Totuși, ascultând de foarte multe ori materialul, am reușit să intru în pielea personajului.” Constantin Enceanu a mai declarat că a pus vocea în studioul lui Cristi Mărcuș, de la Drăgășani și a colaborat cu Daniel Pîrvu pentru orchestrație.

Patru, deja lansate
Materialul discografic realizat de Constantin Enceanu este format din 19 cântece, patru dintre ele fiind, deja, lansate pe canalul său de YouTube, Constantin Enceanu Events. Acestea sunt: „Ca alun, ca aluna!”, „Cât ești soartă de nedreaptă”, „Făcui vinul anului” și „Ce să-ți mai cer, Doamne, Ție?”.
Pandemia a avut efecte și în promovarea materialului discografic scos de artist, spectacolele nemaifiind posibile.
Îndrăgitul interpret a anunțat că va lansa câte o piesă pe săptămână, pe canalul său de YouTube, în fiecare duminică, la ora 19.00.