AcasăȘtiri„Măriuță, Măriuță”, cel mai iubit cântec al interpretei de muzică populară Olguța...

„Măriuță, Măriuță”, cel mai iubit cântec al interpretei de muzică populară Olguța Berbec

Cel mai iubit cântec al interpretei de muzică populară Olguța Berbec a devenit, la ora actuală, danțul „Măriuță, Măriuță”, acesta fiind cerut foarte des la dedicații și fiind nelipsit chiar și din repertoriul live al colegilor ei de cântec. Care să fie, oare, rețeta succesului?

Pe placul copiilor
Cum orice artist ar vrea să știe cum trebuie să fie un cântec pentru a avea succes, haideți să analizăm cântecul „Măriuță, Măriuță” al Olguței Berbec, care a prins până și la copiii mici. Cu siguranță ei au fost atrași de diminutivele din titlul cântecului, dar și de gingășia de care s-a dovedit capabilă Olguța, în videoclip, cucerindu-i cu siguranță cu acel „Și!”, care te ia prin surprindere, dar și cu modul sprințar în care-și rotește frumosul vâlnic de Mehedinți. De asemenea, cu siguranță micuții au fost atrași de faptul că în videoclip apar și copii.

Pe placul tinerilor și adulților
La rândul lor, tinerii și adulții au fost atrași de tema de dragoste, dar și de faptul că textul cântecului vorbește despre „fructul oprit”, pentru că, așa cum spune cântecul, Măriuța se iubește „cu orișicine”. Asta, deși frumoasa panoramă a munților Mehedințiului din videoclip și costumele autentice ale personajelor și ale artistei de muzică populară te duc cu gândul la satul tradițional românesc, unde puritatea fetelor înainte de nuntă și seriozitatea femeilor erau extrem de importante… chiar dacă existau și excepții, care, așa cum se spune, întăreau regula. Probabil Măriuța din poveste e excepția despre care vorbim.

Contează CE se cântă și CINE cântă
Vorbeam la început despre rețeta succesului și am început cu publicul, care, de la mic la mare, a gustat din plin cântecul „Măriuță, Măriuță” al interpretei de muzică populară Olguța Berbec. Deci, am văzut cât de importante sunt: tema, modul de interpretare, videoclipul, personajele, care au impresionat publicul de toate vârstele. Dar, în aceeași măsură, contează muzica, orchestrația și, foarte important, solistul. Iar ca o ultimă remarcă, dacă n-ați observat până acum, cântecul despre care vorbim are mai puțin de două minute și iată ce succes i-a adus Olguței Berbec. Iată că nu trebuie să stai prea mult „pe sticlă”, pentru a aduce în fața publicului un hit.

Versuri

Măriuţă, Măriuţă!
De-o vreme îmi eşti drăguţă.
Dar acu am să te las,
Că numai de faci necaz.

Refren:
C-ai o fire răsfăţată,
Te iubeşti cu lumea toată.
Ai o fire peste fire,
Te iubeşti cu orişicine.

Măriuţă de pe plai,
Zii, guriţa cui i-o dai?
Că de mi-ai da-o numai mie,
N-ar mai fi lumea-n mânie.

Refren:
Că ai o fire răsfăţată,
Te iubeşti cu lumea toată.
Ai o fire peste fire,
Te iubeşti cu orişicine.

Măriuţă, ochii tăi.
Ce să-ţi dau să fie ai mei?
Că sunt negri ca păcatul
Şi tu te iubeşti cu altul.
Refren:
Că ai o fire răsfăţată,
Te iubeşti cu lumea toată.
Ai o fire peste fire,
Te iubeşti cu orişicine. (bis x2)