AlinaLăcătușu

Gorjul, teritoriul bogat în valori și tradiții culturale, plin de energie creatoare, ținutul magic al artei populare , este locul în care m-am născut! Aici Brâncuși și-a lăsat mare parte din creația și sufletul său dar și Maria Lătărețu- cântecele, care răsună și astăzi prin măiestria glasurilor moștenitorilor săi. Mama mea, Victorița Lăcătușu, un umil păstrator al folclorului gorjenesc autentic și nu numai, mi-a îmbogățit sufletul și glasul, cu tot ce a știut mai bine și mai frumos. Pare magic ce scriu aici, dar o spun cu sufletul!

Biografie

Am început studiile muzicale la vârsta de 7 ani, urmând cursurile Liceului de Arte Constantin Brailoiu, unde am absolvit secția, canto clasic. În 2010 am absolvit cursurile Universității de Vest, Facultatea de muzica din Timișoara la secția, Interpretare vocală , canto clasic. Ulterior terminând Masterul în Stilistica interpretării muzicale din cadrul aceleiași facultăți! Sunt profesor al Liceului de Arte Constantin Brailoiu din Târgu Jiu,Gorj din anul 2010, specialitatea Artă Vocală! Am colaborat cu Ansamblul Doina Gorjului și nu numai. Primele mele înregistrări au avut loc alături de mama mea, înregistrări care au compus un album, alături de Orchestra Fluierași a fraților Ștefaneț, proiect cu care ma mândresc, sub denumirea "DE MOR MAINE NU-S CAITA". Contactul meu cu arta nu se oprește aici. Am demarat diferite proiecte alături de Teatrul dramatic Elvira Godeanu, unul dintre cele mai importante fiind acela de antrenor muzical al distribuției din opera rock, Cazul Tudor Vladimirescu. Proiectele mele sunt abia la început! Va invit sa ma urmăriți și va mulțumesc!!!

Articole despre Alina Lăcătușu

Alina Lăcătușu: „Dragostea a însemnat mult în viața mea”

Interpreta de muzică populară oltenească Alina Lăcătușu revine în fața publicului cu un cântec nou: „Mi-ai întors viața pe dos”. Așa cum ne-a mărturisit...

Cele mai noi videoclipuri de la Alina Lăcătușu

Alina Lăcătușu pe social media

71,000FaniÎmi place
1,104CititoriConectați-vă
1,963AbonațiAbonați-vă