AcasăVideoclipuri noiO oră de pricesne, cu Viorica Macovei

O oră de pricesne, cu Viorica Macovei

Îndrăgita interpretă de muzică populară din Bucovina, Viorica Macovei, s-a dedicat, acum, în postul Paștelui, pricesnelor, numite și cântări mănăstirești. Ea a lansat, zilele trecute, pe canalul său de Youtube, treisprezece astfel de cântări, legate frumos într-un colaj, filmat în curtea unui lăcaș de cult, alături de un cor psaltic.

Aplecare spre credință
Născută în zona salbei de mânăstiri ale Moldovei și Bucovinei, înscrise în patrimoniul UNESCO, Viorica Macovei are o aplecare deosebită spre credință, promovând, de altfel, tuirsmul local, în general și turismul monahal, în special. Este, deci, îndreptățită să cânte pricesne, așa cum nu orice solist de muzică populară ar putea fi. Cele treisprezece cântări mănăstirești prezentate de ea, sunt unite sub numele: „Calea spre cerdință”, colajul cuprinzând următoarele pricesne:
1. Imnul Ortodoxiei
2. Părinte Iustin!
3. Iisuse, veșnic călător!
4. O, măicuță sfântă!
5. Nu-i singur Iuda vinovat
6. La tine vin, Măicuță
7. Să nu te părăsesc Iisuse!
8. Prea Sfântă maică!
9. Așa grăiește Domnul Slavei
10. Ție, Maică, îti cer!
11. Să faci tu Iisuse din inima mea
12. Doamne… pe român nu-l da deoparte
13. Mamă, dulce mamă!

Cum o găsiți?
Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile muzicale și cu activitățile dedicate promovării frumoaselor plaiuri ale României, fiind recunoscută drept un adevărat ambasador al turismului românesc, pe lângă recunoașterea ca artistă de muzică populară de înaltă clasă a României, abonați-vă la canalele de comunicare ale Vioricăi Macovei:
YouTube: https://bit.ly/VioricaMacovei
Facebook: https://www.facebook.com/viorica.macovei
Instagram: https://www.instagram.com/oficial_viorica_macovei/
Site: http://www.vioricamacovei.ro
Avem aici și un mesaj pentru cei care s-au abonat, deja:
„Vă mulțumesc că îmi urmăriți activitatea muzicală, vă mulțumesc pentru comentarii, pentru interacțiuni și, în mod special, pentru că distribuiți ceea ce vă place. Cu mult drag, Viorica Macovei”