AcasăInterviuri„Mi-a deschis norocul poarta”, un nou cântec marca Aurelia Căpriță

„Mi-a deschis norocul poarta”, un nou cântec marca Aurelia Căpriță

Îndrăgita interpretă de muzică populară Aurelia Căpriță, ce-și încântă publicul cu frumoasele cântece din Plaiul Cloșani, zonă folclorică de interferență aflată între Gorj și Mehedinți, a lansat, de curând, o nouă piesă. Ce a inspirat-o pe artistă, dar și alte amănunte din viața și cariera sa, vă prezentăm în următorul interviu.

Reporter: Aurelia, ai lansat un nou cântec, „Mi-a deschis norocul poarta”. Care e povestea lui?
Aurelia Căpriță:
Într-adevăr „Mi-a deschis norocul poarta” este ce-l mai nou cântec al meu. A fost creat într-o perioadă mai grea din viață, în care mi-am dat seama că am ales persoana potrivită să-mi fie alături.

R.: Dedici, probabil, acest cântec atât publicului, cât și soțului tău, care ți-e și coleg de cântec?
A.C.:
Îl dedic celui mai important om din viață mea, care îmi este sprijin și îndrumător, nimeni altul decât soțul meu, Georginel Căpriță, care-mi este alături și la bine și la rău. Îl dedic, de asemenea, celor care se regăsesc în acest cântec și sunt sigură că sunt foarte mulți. De altfel, aș dori ca orice om să-și găsească jumătatea, cu care se potrivește, așa cum mi-am găsit-o eu și să meargă cu ea alături indiferent încotro merge viața lor.

R.: Cu cine ai colaborat pentru realizarea cântecului și a videoclipului?
A.C.:
Am colaborat la text cu Adi Mihu, marele maestru prof. doctor în muzică Costi Bugă a compus linia melodică și a făcut orchestrația, iar producția video este realizată de Ovidiu Achim (ACM MEDIA).

R.: Nu ești doar o interpretă iubită, ci și creatoare a cântecelor tale, de regulă. Câte piese ai creat până acum?
A.C.:
Am creat 18 piese. La unele dintre ele am colaborat cu diferiți textieri, altele au textele compuse de mine, integral. O dată cu textele, am compus și liniile melodice, la unele dintre piese.

R.: Care e cântecul pe care ți-l cer oamenii cel mai des?
A.C.:
Sunt mai multe cântecele mele pe care oamenii-mi cer să le cânt, la evenimente, dar cele mai iubite sunt ,,Iar e horă-n sat la noi” și „Cu traista pe spate am muncit de mic”.

R.: De unde îți vine inspirația?
A.C.:
Mă inspiră tot ce văd în jur, viața mea, poveștile de viață ale oamenilor, mă gândesc cum ar dori să trăiască ei, care ar fi bucuriile, trăirile și năzuințele lor. Îmi place, de asemenea, viața oamenilor simpli de la țară și încerc, pe cât posibil, să păstrez graiul popular din satul meu, Sohodolul de Tismana și costumele autentice. Mă inspiră, de asemenea, cântecele vechi, culese de la bătrânii ce și le amintesc de la strămoșii lor.

R.: Băiatul vostru vă calcă pe urme. Vrea să facă din muzică o profesie, sau să o păstreze ca pasiune?
A.C.:
Da, băiatul ne urmează pașii, cântă la vioară și ne e drag să ne fie alături, dar cred că muzica o să rămână o pasiune pentru el.

R.: Unde pot urmări iubitorii de muzică noutățile pe care le aduci în fața publicului?
A.C.:
Cei care vor să-mi asculte cântecele și să fie la curent cu cele mai noi apariții, mă pot urmări pe canalul meu de Youtube, la care se pot abona gratuit. De asemenea, pot da like la pagina de Facebook Aurelia Căpriță și vor vedea toate postările mele.

R: Un mesaj pentru cititorii nostri?
A.C.:
Le doresc cititorilor dumneavoastră să petreacă timp cât mai mult alaturi de cei dragi, pentru că viața este scurtă și trecătoare.