AcasăInterviuri„Îs la noi vreo trei neveste”- un nou videoclip cu Ionuț Bledea...

„Îs la noi vreo trei neveste”- un nou videoclip cu Ionuț Bledea de la Maramu’

Îndrăgitul interpret de muzică populară maramureșeană și realizator de emisiuni de flolclor Ionuț Bledea a lansat astăzi un nou videoclip: „Îs la noi vreo trei neveste”. Cântecul satiric este inspirat din viața la țară observată de interpret în copilărie. Prin ce peripeții au trecut nevestele, dar și Ionuț Bledea cu ocazia filmărilor, precum și alte informații interesante despre viața lui aflați în interviul care urmează.

Reporter: Ești mereu alături de publicul tău, de această dată cu un nou videoclip. Cum s-a născut ideea cântecului?
Ionuț Bledea:
Mereu am fost aproape de publicul meu, am avut grijă tot timpul să apar în fața oamenilor cu cântece frumoase: despre codru, de străinătate, de dor, de drag, astfel încât oamenii să se regăsească în ceea ce fac. După ce m-am căsătorit cu Diana Cârlig și ea la rândul ei solistă de muzică populară, am avut proiecte muzicale cu cântece de dragoste, dar și cântece satirice. Prima noastră colaborare a fost la un cântec satiric: “Mândruță încinsă scurt”, care s-a bucurat de foarte mult succes. Atunci ne-am dat seama ca merită să ne gândim ca și pe viitor să continuăm cu astfel de teme și de cântece.“Îs la noi vreo trei neveste” s-a „născut”, dacă pot să zic așa din lumea de la țară. Eu crescând la țară, am văzut multe idile și povești frumoase, chiar dacă oamenii nu erau din aceeași familie. După cum am spus și în descrierea cântecului, “de când a fost lumea, au fost oameni care au călcat strâmb”, adică au mers și la ce nu este al lor. Până la a face un cântec cu această temă a fost doar un pas, văzând cum e lumea.

R.: Cum primește publicul cântecele satirice, comparativ cu celelalte?
I.B.:
Publicul este dornic să asculte astfel de cântece, după atâtea greutăți și gânduri referitor la ce se va întâmpla cu noi, cu țara noastră, oamenii vor să se simtă și bine, vor sa râdă, să li se descrețească frunțile. Moroșenii, în general, sunt oameni harnici, când e de lucru, lucră, dar și când e de petrecut petrec. Așadar oamenii primesc cu drag acest tip de cântece, dar sincer să fiu, toate cântecele noastre sunt primite cu drag de publicul nostru.

R.: Personajele negative nu sunt foarte atractive pentru cei care le joacă. Cum au primit artiștii din videoclip tema cântecului?
I.B.:
Când am ales personajele, nu m-am gândit să se și regăsească în cântec, în tema cântecului. Am vrut să fie oameni frumoși, tineri căsătoriți și să fie de la mine din sat. A fost un cuplu care a ascultat noul cântec și cei doi au decis să nu vină la filmare. Așa că celorlalti nu le-am spus despre ce este cântecul. Îmi era frică să nu pățesc la fel. Am ajuns la locul filmării și doar atunci au ascultat cântecul și au văzut despre ce e vorba. Și-au luat fiecare rolul lor și l-au asumat, iar după cum puteți vedea și in videoclip, chiar au jucat foarte bine, pentru acest lucru le mulțumesc celor din Sat Sugatag (satul meu natal).

R.: Unde s-au făcut filmările?
I.B.:
Am vrut să aleg o locație unde se regăsesc mai multe case vechi tradiționale din Maramureș, ca să ne putem desfășura cu toate nevestele. Să fie o locație cât de cât autentică și sa dea bine pe cameră. Așadar, am mers la prietenii mei, familia Bozai și ideea mea le-a surâs, pentru că noi am mai filmat un clip acolo, dar din alte unghiuri. Dacă vă place locația, o găsiți în localitatea Mara din județul Maramureș. “Casa de la Mara”, un loc cu multă liniște și relaxare din plin.

R.: Ce proiecte ai pentru viitor, în plan muzical?
I.B.:
După cum am spus și mai sus, eu cu soția mea fiind amândoi cântăreți, ne este foarte ușor să gândim proiecte muzicale. Mai avem multe lucruri frumoase care le avem în plan, în materie de muzica, dar avem și câteva proiecte în desfășurare. Aici e vorba de un cântec în duet, de dragoste, care e ceva mai aparte decât ce avem până acum, după care mai este un colaj care la fel va fi ceva frumos, nu vă spunem foarte multe, pentru ca vrem să fie marea surpriză, atunci când le veți vedea.

R.: Cum se împletește viața personală cu cea artistică?
I.B.:
Fiind o familie de artiști, atât pe scenă cât și acasă suntem cu cântecul în suflet dar și pe buze. Ducem o viață frumoasă, suntem fericiți de cariera ce ne-a dat-o Dumnezeu, îi mulțumim zilnic pentru tot ce a rânduit să trăim împreună. E frumos să facem același lucru, când plecam de acasă suntem împreună, vorbim despre cântec și înțelegem amândoi ce înseamnă. E frumos ceea ce suntem și ce avem.

R.: Unde te găsesc iubitorii muzicii populare?
I.B.:
De multe ori, iubitorii de cântec și fanii noștri ne întâlnesc pe stradă și își exprimă dragostea și aprecierea lor față de noi. Dar, cum în ziua de astăzi, cea mai mare parte a publicului este în mediul online, suntem și noi pe aproape toate rețele de socializare. Ionut Bledea, pe Facebook (click aici), Instagram (click aici), TikTok (click aici). Diana Carlig, la fel pe Facebook (click aici), Instagram (click aici), iar pe YouTube ne găsiți pe canalul Diana Carlig și Ionut Bledea (click aici). Aveți acolo toate modalitățile de a ne contacta, dar și, în fiecare zi de luni, ne puteți vedea pe postul de televiziune Hora TV, unde moderăm o emisiune de folclor. Vă mulțumesc pentru articol, am fost încântat să vă răspund la întrebări și îi salut cu drag pe toți cititorii și urmăritorii dumneavoastră. Doamne ajută și multe salutari și aprecieri de la Maramu’.