Home Interviuri Ionuț Dolănescu, lansare inedită a albumului său aniversar

Ionuț Dolănescu, lansare inedită a albumului său aniversar

0

În această seară, la ora 20.20, îndrăgitul interpret de muzică populară Ionuț Dolănescu îi așteaptă pe iubitorii muzicii populare să i se alăture la LANSAREA ONLINE a albumului său aniversar „E viața mea”. Acesta a fost de acord să dezvăluie, în avampremieră, în exclusivitate pentru cititorii noștri, informații inedite despre noul album, dar și despre alte proiecte importante ale sale.

Reporter: Mai sunt câteva ore până la lansarea ONLINE a albumului „E viața mea”. Care a fost imboldul ce v-a „mânat în luptă”, ca să zic așa, pentru a marca astfel cei 40 de ani de carieră artistică?
Ionuț Dolănescu:
Anul care vine, 2021 și pe care-l sperăm cu toții mai bun, din toate punctele de vedere, marchează 40 de ANI de cântec, deoarece am urcat pe scenă prima oara în anul 1981, la doar 9 Ani, alaturi de tatăl meu, regretatul interpret ION DOLĂNESCU. De atunci, am avut o activitate artistică neîntreruptă și m-am gândit, prin acest NOU ALBUM, să jubilez toți acești ani în care nu am coborât de pe scenă, dar totodată și cei aproape 50 de Ani de viață! Acest material discografic inedit a fost înregistrat la CHIȘINĂU, în acest an, cu tânara Orchestră MOLDOVLASKA, proaspăt înființată de către doi tineri muzicieni de mare talent, VEACESLAV ȘTEFANEȚ și DORIN BULDUMEA, ei înșiși provenind dintr-o dinastie, continuatori de tradiție muzicală în familie, ca și mine.

R.: Dacă ar fi să dedicați cuiva anume acest album, la cine v-ați gândi ?
I.D.:
În primul rând, îl dedic cu toată dragostea PUBLICULUI meu , celor care m-au aplaudat pe toate scenele înca din vremea când eram copil și cântam alaturi de tatăl meu, irepetabilul ION DOLĂNESCU, dar și Mamei mele, minunata Ciocârlie a Cântecului Popular Românesc MARIA CIOBANU, Bunul Dumnezeu să o țină sănătoasă!

R.: Putem dezvălui, în avampremieră, câteva dintre temele cântecelor de pe albumul ce urmează să-i încânte pe români, în foarte scurt timp?
I.D.:
Dorința mea a fost să fac o LANSARE CLASICĂ, cu public și un Concert L I V E împreună cu formidabila Orchestră MOLDOVLASKA, dar din păcate, din cauza Pandemiei care a cuprins întreaga planetă acest lucru nu este posibil, cel puțin la acest moment! Am abordat mai multe TEME și nădăjduiesc speranța și credința ca noile mele cântece vor ajunge la sufletul celor care mă ascultă! Trebuie să știți că EU cânt în primul rând pentru mine și apoi pentru ceilalți! Dacă un text sau o linie melodică îmi place și îmi face să-mi plângă sau să-mi tresalte sufletul, atunci cu siguranță acea creație a mea va ajunge și la alte suflete care simt la fel.

R.: Cine sunt autorii, care sunt numele pe care simțiți dorința de a le preciza?
I. D.:
În general, sunt creații proprii, dar am și câteva melodii compuse special pentru mine de către conducătorii orchestrei, VEACESLAV ȘTEFANEȚ și DORIN BULDUMEA, dar mai ales de scumpa mea soție, DOINIȚA, care îmi este alături și pe scenă dar și acasă în viața de zi cu zi și care mă stimulează și mă ajută enorm în munca mea! Am colaborat foarte bine cu Doamna GEORGIANA ION de la CRAIOVA, căreia doresc pe această cale să-i mulțumesc pentru versurile pline de har și sensibilitate pe care mi le-a încredințat spre interpretare. Apoi, aș dori să mai mulțumesc STUDIOULUI ION CONDREA de la IALOVENI Rep.MOLDOVA, care a lucrat cu mult profesionalism și dăruire zi și noapte la acest NOU ALBUM intitulat “ E viața mea “…

R.: Ați ales un mod inedit de a lansa albumul, adaptat la situația mondială creată de Pandemie. Unde pot urmări iubitorii muzicii populare lansarea ?
I. D.:
Situația de față ne obligă! Am dorit, totuși, ca acest album să ajungă la iubitorii muzicii noastre înainte de sfintele sărbători de Crăciun. Așadar, Duminică 8 Nov’ am lansat un SHOP ONLINE pe site www.ionutdolanescu.ro, iar aici iubitorii muzicii noastre pot comanda online C D-uri și mai vechi, dar și pe cel NOU, Cartea “ O viață de cântec “ ION DOLĂNESCU, scrisă de Luminița TUCĂ în 2010, dar și un STICK (un produs în premieră) pe care cine-l cumpară, îl poate descărca pe orice dispozitiv inteligent, computer, laptop, tablete digitale, în mașină, e.t.c.! Aceasta este o inovație tehno și sper ca muzica mea să ajungă la cât mai mulți tineri iubitori de folclor.

R.: De unde poate fi cumpărat Albumul „E viața mea”?
I. D.:
Sigur, veți putea găsi NOUL ALBUM și în Magazinele de specialitate, cum ar fi MAGAZINUL MUZICA din BUCUREȘTI – Calea VICTORIEI, dar și pe eMAG, sau alte rețele de distribuție. Totuși, cel mai bine este să-l procurați de pe SITE-ul nostru, www.ionutdolanescu.ro, prin intermediul MAGAZINULUI ONLINE, de unde puteți și descărca ALBUMUL în format DIGITAL!

R.: Vin Sărbătorile… Unde și cu cine le veți petrece ?
I. D.:
În ultimii ani, am petrecut sărbătorile mai mult peste hotare, departe de țara noastră frumoasă. De multă vreme visez cu ochii deschiși, să petrec sărbătorile de iarnă la PERȘINARI, locul natal al tatălui meu, împreună cu familia, lângă care am crescut și m-am format. Dacă DUMNEZEU ne ajută să ne păstrăm sănătoși, vreau să-mi duc copilașii pe prispa casei de la PERȘINARI și să sărbătorim CRĂCIUNUL așa, în cadrul rustic, tradițional, cu șorici, covrigi și vin fiert, să scoatem CAII și să ne plimbăm cu sania … dacă o ninge?!

R.: Un mesaj pentru cei care vă iubesc…
I. D.:
În primul rând, vă mulțumesc pentru faptul că mi-ați acordat, prin acest interviu, bucuria de a mă adresa publicului special din OLTENIA și nu numai! Îmi lipsește, în aceste momente triste și pentru noi artiștii, PUBLICUL nostru minunat, dar sper să trecem cu bine peste această perioadă dificilă și dezagreabilă pentru toată lumea. Le doresc din toată inima fanilor și admiratorilor nostri multă, multă sănătate, să nu uite și să nu se îndoiască nicio clipă de existența lui DUMNEZEU, să ne păstrăm credința și optimismul! Numai așa, cu dragoste și evlavie, vom putea depăși momentele cumplite prin care trecem cu toții și ăsta este doar începutul, în opinia mea!
Nu vă pierdeți curajul, nici speranța și stăruiți în dragoste și rugăciune! DUMNEZEU este MARE și ADEVĂRAT și are EL grijă de NOI TOȚI! Așa să ne ajute DUMNEZEU!

Exit mobile version