AcasăȘtiri„Cu greu viața m-a-ncercat”, crezul în viață al Mariei Ghinea, ajunge la...

„Cu greu viața m-a-ncercat”, crezul în viață al Mariei Ghinea, ajunge la 500.000 de vizualizări

Piesa ce poartă titlul de album scos de îndrăgita interpretă de muzică populară Maria Ghinea în 2016, „Cu greu viața m-a-ncercat”, va ajunge, foarte curând, la 500.000 de vizualizări pe canalul oficial de YouTube al Casei de Discuri Ijac Music Production (http://www.youtube.com/c/ijacmusicprodution). Acest cântec reprezintă crezul în viață al artistei, care, deși a fost, cu ani în urmă, la un pas de moarte, fiind împușcată în cap de propriul ei soț, a rămas un om bun și cu dragoste de oameni.

Cu „Lăutarii” de la Chișinău și „Ijac Music”
Cântecul „Cu greu viața m-a-ncercat” al Mariei Ghinea a fost scos pe piață, ca, de altfel, întregul album al cărui nume îl poartă, într-o frumoasă colaborare cu Orchestra „Lăutarii” de la Chișinău, condusă de maestrul dirijor Nicolae Botgros și cu Casa de Discuri Ijac Music Production. E un cîntec frumos, oltenesc, plin de învățăminte și care ne scoate în față bunătatea, resemnarea în fața naturii umane și puterea de a merge mai departe.

Cumpene din viață
Deși nu povestește explicit greul din viața sa, Maria Ghinea a scos, cu siguranță, acest cântec, pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu că se mai află în viață, după ce a fost împușcată în cap de fostul soț, dar și pentru că a ajutat-o să se ridice, de câte ori a trecut peste un hop: „Cu greu viața m-a-ncercat/ Dar la ea nu m-am lăsat/ Jos de câte ori m-a pus/ Eu m-am ridicat mai sus.”

„Om cu inima curată”
De asemenea, refrenul cântecului are o însemnătate deosebită, Maria Ghinea spunând aici că va rămâne același om bun, cât va trăi: Soarta cum vrea ea ne plimbă/ Anii chipul ni-l mai schimbă,/ Dar eu voi fi, viața toată,/ Om cu inima curată./

Palmares
Originară din satul Casa Veche, comuna Olanu, județul Vâlcea, Maria Ghinea este o artistă care a primit, de-a lungul vieții, recunoașterea valorii. În anul 1986 a câștigat Locul I la Festivalul Național „Maria Lătărețu”, iar în 1987, la Festivalul „Cântarea României”, de asemenea Locul I, ca să numim doar cele mai importante distincții. Este interpretă profesionistă de muzică populară la Ansamblul „Doina Oltului” și a scos pe piață 9 albume discografice.