AcasăȘtiriNicolae Botgros a ieșit de la terapie intensivă

Nicolae Botgros a ieșit de la terapie intensivă

Dirijorul Orchestrei „Lăutarii”, de la Chișinău, Nicolae Botgros, a depășit perioada critică provocată cu infectarea cu Coronavirului SARS COV2. Zilele trecute, medicii au luat decizia de a-l scoate de la terapie intensivă. Acesta a declarat pentru TVR Moldova că a trecut prin momente de coșmar.

„Trebuie să te bați ca un urs”
Chiar în ziua când împlinea 42 de ani de activitate la bagheta Orchestrei „Lăutarii”, îndrăgitul dirijor și violonist Nicolae Botgros a fost scos de la terapie intensivă și a fost mutat într-un salon obișnuit. Acesta a povestit prin telefon, de pe patul de spital, prin ce a trecut:
“Eu am trecut printr-un coşmar pe care nu ştiu dacă pot vreodată să-l descriu. Respiraţie n-am avut practic deloc, saturaţia era jos de tot, mai jos de 90. Coronavirus este o infecţie care trebuie doborâtă, trebuie să te baţi ca un urs, ca un lup, altfel nu poţi lupta, Erau vreo 24- 25 de persoane care umblau ca furnicile, oamenii aceştia lucrează, nu se joacă. Vreau să le mulţumesc.” a declarat dirijorul Nicolae Botgros pentru TVR Moldova.

L-au susținut familia și fanii
În timp ce se lupta cu boala, Nicolae Botgros a avut parte de o puternică susținere morală atât din partea familiei cât și din partea celor care iubesc muzica lui și a Orchestrei „Lăutarii” de la Chișinău. La împlinirea celor 42 de ani de muncă alături de colegii săi, el și-a petrecut timpul, în spital, făcând planuri pentru concertele ce vor urma: „Vă promit că, dacă ies de aici cu bine, o să vă fac concerte mari, o să fac lucruri frumoase, pe care le-am meditat aici. Eu vreau să mă întorc pe altarul meu frumos, pe scena mea pe care o am de 42 de ani”, a mai spus artistul.
Nicolae Botgros a aflat că are COVID 19 la sfârșitul lui octombrie, după ce jumătate din orchestra pe care o conduce s-a infectat, inclusiv fiul său. El va mai trebui să stea o perioadă în spital, până când medicii vor decide că poate fi externat.