DianaBorodi

Interpreta Diana Borodi s-a născut pe 29 iulie 2000 în Baia Mare, județul Maramureș, într-o familie iubitoare de tradiții și obiceiuri, probabil de acolo moștenind și acest drag de cânt.

Biografie Diana Borodi

Primii pași pe scena i-a făcut la vârsta de 12 ani în cadrul unui spectacol local, însă în 2014 a participat la primul său concurs, intitulat ”Someș, cântecele tale”, obținând premiul I. Tot în același an, și-a lansat primele melodii din repertoriul său: ”Bată-te bădiță bată” și ”Tare mândră-i ulița”.
Este absolventă a Colegiului de Arte Baia Mare, secția Muzică, Canto-Popular, iar pe parcursul anilor de liceu, a participat la multe concursuri, obținând premii importante. Printre acestea, se numără: Trofeului Festivalului – Festivalul Muzical Național ”Lira”, Premiul I – Festivalul Internațional ”Muzica pentru Toți”, Premiul II – Consursul Internațional de Interpretare Muzicală ”Emanuel Elenescu” Piatra-Neamț, Premiul II – Concursul Național ”Viva la Musica” Zalău, Premiu Special – Festivalul Concurs ”Rozmarin în colțu’ mesii”.
În Octombrie 2018, a lansat alte trei melodii, intitulate ”Asta-i horea mamii mele”, ”Ceterașu-i frumușel” și ”Bădiță cu pană-n clop”, care au făcut-o din ce în ce mai cunoscută în rândul publicului iubitor de folclor.
În prezent este studentă în cadrul Academiei Naționale de Muzică ”Gh. Dima” din Cluj-Napoca și la Facultatea de Litere a Centrului Universitar Nord din Baia Mare, specializare Română-Engleză.
Dacă vreți să aflați RESTUL poveștii ei și să fiți la curent cu activitatea s-a muzicală, ABONAȚI-VĂ la canalul său de YouTube!

Articole despre Diana Borodi

Diana Borodi – interpreta din Maramureș a tinerei generații de folclor | interviu

Diana Borodi este o tânără interpretă de muzică populară din Maramureș, care s-a afirmat pe scena folclorului prin promovarea tradițiilor și a melodiilor specifice...

Cele mai noi videoclipuri de la Diana Borodi

Diana Borodi pe social media

1,070AbonațiAbonați-vă