Home Interviuri Viorica Macovei și Robert Târnăveanu, la primul proiect comun

Viorica Macovei și Robert Târnăveanu, la primul proiect comun

0

Îndrăgiții artiști de muzică populară Viorica Macovei și Robert Tîrnăveanu au lansat primul lor proiect comun. Deși reprezintă două zone folclorice total diferite, Bucovina și Ardealul, aceștia au decis să lanseze împreună o piesă, de dragul vremurilor când cântau în duet în festivaluri, dar și de dragul publicului, care i-a aplaudat la scenă deschisă, de curând. Unde s-au reîntâlnit și cum s-a născut povestea primului lor cântec împreună, dar și ce urmează, veți afla din interviul următor, oferit, în exclusivitate, de Viorica Macovei, pentru revista Top Muzica.

Reporter: Vă aflați la prima colaborare cu Robert Târnăveanu?
Viorica Macovei:
Pe Robert l-am cunoscut în urmă cu aproape 20 de ani, atunci când participam la competiții și festivaluri de folclor. Încă de atunci, am început să cântam împreuna, pe scenă, captând atât atenția publicului, cât și a specialiștilor. Anii au trecut, fiecare ne-am desăvârșit, în plan personal, dar și profesional, artistic, am lansat multe proiecte, însă mereu apărea întrebarea din partea fanilor noștri: pe când un duet Robert Târnaveanu /Viorica Macovei ??

R.: Care e povestea acestui cântec, cum s-a născut ideea lui?
V.M.:
Anul acesta, reîntâlnindu-ne la Festivalul Lucreția Ciobanu, la Sibiu, ne-a venit ideea de a urca din nou, împreună, pe scenă. Bucuria a fost atât de mare, precum și reacția publicului, încât am decis că este momentul să realizăm proiecte concrete, împreună. Ne-am mobilizat și, în scurt timp, am intrat în studio. Orchestrația este realizată de maestrul Nicolae Botgros și Lăutarii din Chișinău.

R.: Mai aveți în plan proiecte comune?
V.M.:
Da, avem planuri mărețe, pentru că publicul cere asta. Chiar săptămâna viitoare vom lansa încă o melodie, de această dată de Ardeal, în orchestrația regretatului maestru Stelian Stoica, Jidvei România.

R.: Ce planuri aveți pentru viitor?
V.M.:
În plan artistic, am multe proiecte începute deja, duete cu îndrăgiți artiști, noi melodii solo, noi videoclipuri de iarnă, colinde, care sper să răsune în casele tuturor românilor, pe tot parcursul Sărbătorilor de iarnă.

R.: Că tot spuneați… se apropie Sărbătorile de iarnă! Unde le petreceți, anul acesta?
V.M.:
La fel ca în fiecare an, în Bucovina regăsesc cel mai frumos loc pentru a petrece Sărbători de poveste, pe drept cuvânt! Nicăieri nu mi se pare mai frumos și potrivit, mai ales când ești alături de familia reunită, părinți, surori, nepoți… este absolut minunat!

R.: Cum vă pot găsi iubitorii de muzică?
V.M.:
În vremurile acestea tumultuoase, cel mai rapid ne găsim în online, pe pagina mea de socializare, pe canalul meu de YouToube, mai nou pe TikTok, de asemenea, pe toate canalele de comunicare. Caut mereu să vin cu noutăți, imagini, filmulețe din viața mea personală sau cea artistică, noi proiecte muzicale și nu-mi las fanii să se plictisească niciodată!

R.: Un gând pentru cei care vă iubesc cântecele?
V.M.:
Cântecul popular este expresia vie a românului care își iubește valorile, tradiția, țara și, cel mai important, Credința. Să-l iubiți și să-l ascultați, pentru că acest cântec poate fi balsam pentru suflet (în clipe de tristețe), exaltare (în momente de bucurie) și bogăție (pentru unicitatea pe care ne-o dă tradiția, pe întreg Mapamondul) Cântecul … ești TU, drag român! Iar NOI … cu toții, suntem România!

Exit mobile version