Home Videoclipuri noi Anamaria Iorga – La fântânița din poartă

Anamaria Iorga – La fântânița din poartă

0

Anamaria Iorga este o interpretă tânără. frumoasă și talentată a muzicii populare românești, originară din comuna Vaideeni a județului Vâlcea. De mica, solista a învățat să aprecieze cu sfințenie tradițiile strămoșești, iar întâlnirea cu muzica a avut-o chiar din clasele primare, făcând parte din corul școlii „Luca Solomon” din Vaideeni. În perioada 2005-2009, sub îndrumarea profesoarei de canto popular Carmen Popovici Dumbrava, din cadrul  Școlii Populare de Arte din Timișoara, Anamaria Iorga și-a îmbogățit cunoștiințele muzicale și a pășit cu încredere pe multe scene de spectacol, atât în România, cât și în străinatate. Interpreta de muzică populară românească a căștigat foarte multe premii la concursuri și colaborează cu success, cu foarte multe orchestre profesioniste.

”La fântânița din poartă” este o melodie plină de simboluri tradiționale românești  din componența albumului ”Doru’ meu nu-i ca oricare”. Aceasta are versurile scrise de Jeni Voina, imprimare în studioul GyuriStudio, instrumentația interpretată de Adrian Neamțu, dansatorii din videoclip fiind membrii Ansamblului profesionist Cindrelul Junii și video-ul realizat de Aurel Colgeac. Solista de muzică populară a reușit să reamintească prin acest cântec de un obicei păstrat și astăzi în țara noastră: femeile nemăritate când își doresc să-și întâlnească alesul aruncă monede într-o fântână cu această dorință, iar seara își pun busuioc sub pernă.

Suntem un popor înzestrat cu multe valori, iar în muzica populară interpreții ne cântă cu har despre mândria de a fi român. Anamaria Iorga știe și reușește să-și îndeplineasă rolul în această viață: de a binedispune orice ascultător prin cântec și joc.

Exit mobile version